Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pohovory před Spartou přinesly ovoce. Krejčí věří, že Plzeň uspěje i s Rapidem

Plzeň – Situace fotbalistů Plzně v Evropské lize je kritická. Pokud neuspějí s Rapidem, mohou na postup zapomenout. Toho si je vědom i trenér Vitkorie Karel Krejčí. "Obě mužstva umí počítat a ví, co komu stačí k postupu," uznal. Přesto věří, že jeho svěřenci ve čtvrtek proti svému soupeři uspějí a naváží na víkendový výkon proti Spartě.  

Karel Krejčí
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

"My nemáme postup ve svých rukou. Pokud chceme postoupit, tak to musíme zítra zvládnout a uspět pak i v Minsku. Když se nám obě utkání podaří vyhrát, tak si to můžeme v posledním utkání rozdat s Villarrealem o postup," řekl Krejčí. "Je v našich silách se o tu šanci porvat. Dokud ta šance bude existovat, tak se o ni budeme rvát," slíbil.

K tomu je však třeba podat aktivnější výkon než ve Vídni, kde po vstřeleném gólu nechala Plzeň soupeře hrát a doplatila na to porážkou 2:3.

"Věřím, že jsme se poučili z prvního zápasu a předvedeme daleko kvalitnější výkon než ve Vídni. Náš tým je stavěn spíše na útočný fotbal. To je pro nás cesta k bodům. S Rapidem jsme byli až moc pasivní. Rapid má sice dopředu kvalitu, ale apeloval jsem na hráče, aby zítra hráli ve vyšších postaveních a hráli daleko aktivněji. Tam máme přednosti a s touto taktikou můžeme uspět. Cesta vede přes daleko ofenzivnější snahu," naznačil Krejčí taktiku na utkání.

Zároveň ale ví, že se hráči nesmějí nechat ofenzivou strhnout natolik, aby nechávali díry v defenzivě. Rapid je totiž nejsilnější v rychlém přechodu do útoku, a proto je na hřištích soupeřů možná ještě nebezpečnější.

"Hlavně v brejkových situacích Rapid ukázal, že je v nich silný. Na videu bylo vidět, že je to v defenzivě velmi dobře organizované mužstvo. Hrají hodně u sebe a je hodně těžké se v tak malém prostoru prosadit. Hra do brejků ve venkovních zápasech jim vyhovuje víc," uvedl Krejčí.

Plzni by ale mohla pomoci nedělní ligová výhra nad Spartou, která by měla hráčům po dvou porážkách vrátit sebevědomí. "Hráči v tom utkání ukázali, že to v nich je. Touto náročností bychom se chtěli vydat dál. Některé věci jsme si vyříkali. Pro někoho ty rozhovory nemohly být příjemné, ale vyhrát v deseti se Spartou je povzbuzující do dalších zápasů," dodal plzeňský kouč.

Zatím nemá úplně jasné, jestli dá znovu šanci Václavu Procházkovi, který se proti Spartě nechal zbytečně vyloučit, nebo zda podobně jako ve Vídni nasadí mladší stopery Jana Baránka s Lukášem Hejdou. "Stále to promýšlím. Dnes nedokážu se stoprocentní jistotou říct, kdo bude zítra hrát. Sestavu ale stejně musí nejdříve slyšet hráči v kabině," dodal Krejčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články