Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Rozjetá Plzeň narazí na Bohemians 1905, Spartu čeká Olomouc

Praha – Od té doby, co na lavičku Plzně usedl Karel Krejčí, Viktoria má obdivuhodnou bilanci. Ve všech pěti soutěžních duelech vyhrála a ještě k tomu ani jednou neinkasovala. Výbornou formu chtějí Západočeši potvrdit i na půdě Bohemians 1905. Vedení v tabulce bude hájit Sparta, která doma přivítá nováčka z Olomouce. Přímý přenos utkání Sparta – Olomouc sledujte na ČT sport od 16:50.

Utkání Bohemians 1905 - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Plzeň potvrdila formu i ve čtvrtek, kdy na úvod skupiny Evropské ligy doma porazila Dinamo Minsk 2:0. Na půdě "Klokanů" však aktuálně čtvrtá Viktoria nedokázala v nejvyšší soutěži zvítězit šest let.

"Na Bohemce je to vždy těžké. Víme, že v posledních zápasech se nám tam nedařilo. Oni těží z atmosféry na svém stadionu a nikomu se tam nehraje lehce. Musíme se dobře připravit a tu špatnou statistiku prolomit," uvedl plzeňský trenér Karel Krejčí.

Čtrnáctí Bohemians a poslední Ostrava jsou jediné dva celky tabulky čekající na premiérovou výhru v sezoně. Pražané v lize naposledy zvítězili v předposledním kole minulého ročníku právě v Ďolíčku nad Plzní (3:2).

Sparta, která má v čele tabulky dvoubodový náskok před Libercem, ve čtvrtek absolvovala náročné utkání EL v řeckém Tripolisu (1:1), přesto bude doma proti Olomouci velkým favoritem. Sigma porazila Pražany v jediném z posledních 17 ligových duelů a minulé měření sil v květnu 2014 ovládli Letenští jednoznačně 5:0.

"Víme, že nás nečeká nic lehkého. Olomouc je nepříjemný soupeř, navíc máme za sebou těžké pohárové utkání. Ale hrajeme doma, takže je naší povinností zvítězit," řekl Stanislav Hejkal, asistent sparťanského trenéra Zdeňka Ščasného.

Liberec ve čtvrtek zahájil Evropskou ligu domácí porážkou 0:1 s Bragou a utrpěl první soutěžní prohru po deseti utkáních. V neděli proti jedenácté Příbrami bude Slovan hájit ligovou neporazitelnost a druhou pozici v tabulce. Středočeský tým navíc v Liberci nevyhrál v lize třináctkrát v řadě.

"Ve čtvrtek jsme se vydali a teď máme jen dva dny volna, což je krátká doba. Musíme se přeorientovat a chceme navázat na předchozí ligové výsledky. Budeme potřebovat každou hlasivku, aby nás lidé dohnali k výhře a zase jsme se vrátili na vítěznou vlnu," nabádal kouč Liberce Jindřich Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články