Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Start je to ideální, ale jsme teprve v poločase, řekl probuzený střelec Vaněk

Plzeň – Snažil se pálit ze všech různých pozic, ale jeho rány jako by v nové sezoně byly začarované. Ondřej Vaněk ale střelecké trápení utnul v nejlepší možný čas. Jedním gólem pomohl Plzni k výhře 3:0 nad Vojvodinou Novi Sad, díky čemuž se Viktoria přiblížila základní skupině Evropské ligy. Pětadvacetiletý záložník věří, že Západočeši si již postup pohlídají, ale varuje před usnutím na vavřínech. "Určitě je 3:0 ideální start, ale jsme teprve v půlce, na to nesmíme zapomínat," dodal.

Plzeňský Ondřej Vaněk slaví se svými spoluhráči vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Ve Štruncových sadech mohl skórovat už na konci první půle, ale dalekonosnou střelu mu zneškodnil brankář Srdjan Žakula. V 52. minutě už však plzeňský středopolař druhou tvrdou ranou i s pomocí teče zvýšil na 2:0. "Abych se přiznal, tak už jsem tam viděl tu první, ale on se fantasticky natáhl. Spravil jsem si chuť ve druhém poločase," řekl Vaněk.

V osmém soutěžním utkání nového ročníku se dočkal první trefy. "Už je to kolikátý zápas, vždycky tam nějaké střely mám a oni mi to gólmani čapnou. Snad jsem to teď zlomil a už to půjde," přál si sedminásobný reprezentant.

Věří, že Plzeň dobře rozjetý dvojzápas s Vojvodinou dotáhne do konce a po nezdaru ve třetím předkole Ligy mistrů se probojuje alespoň do základní fáze Evropské ligy. "Určitě je 3:0 ideální start, ale jsme teprve v půlce, na to nesmíme zapomínat. Máme to dobře rozehrané, tak si to nesmíme pokazit," upozornil Vaněk, jehož tým čeká odveta v Srbsku ve čtvrtek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Viktoria Plzeň - Vojvodina Novi Sad

"Měli bychom tam jet v klidu, i když je to jen poločas. Ve fotbale se může stát všechno, ale byli bychom hloupí, kdybychom si to sami pokazili," doplnil rodák z Brna.

Na lavičce Viktorie prožil vítězný debut kouč Karel Krejčí, který teprve v neděli nahradil odvolaného Miroslava Koubka. Plzeň také ukončila sérii čtyři soutěžních duelů bez vítězství. "Výměna trenéra je vždycky nový impulz. Měli jsme šance, mohli jsme vyhrát i víc, ale buďme rádi za 3:0. Ono už to muselo přijít, v každém zápase jsme měli gólovky. Doufali jsme a udělali všechno pro to, aby to vyšlo teď," prohlásil Vaněk.

Se spoluhráči hodně vnímal i přítomnost bývalého kapitána a nového Krejčího asistenta Pavla Horvátha, který plzeňské hráče hodně "dirigoval" z lavičky. "Je to obrovská persona, ještě před rokem jsme s ním hráli. Horvi to vidí trošku jinak, není to ještě úplně trenér a i pokyny jsou jiné," vysvětlil Vaněk. "Ono se nedá zklidnit ze dne na den, ale respektujeme ho. Chodí však s námi do kabiny, takže je vnímaný jinak než hlavní trenér," dodal bývalý hráč Slavie, Jablonce či tureckého Kayserisporu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články