Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jablonec bude muset v Kodani dohánět. I přes šance na svého soupeře nestačil

Jablonec – Na střely jasně vyhráli, na šance také, ale co se týče gólů, na soupeře nestačili. Fotbalisté Jablonce v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy prohráli na domácím hřišti s Kodaní 0:1, když o triumfu dánského celku rozhodl krásnou ranou Benjamin Verbič. Severočeši dohrávali posledních dvacet minut v deseti bez vyloučeného Tecla, a pokud chtějí postoupit, musí v odvetě vyhrát.

Jablonecký Vít Beneš (vpravo) bojuje o míč s Nicolaiem Jörgensenem z Kodaně
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Zápas poznamenal vydatný déšť, který podmáčel trávník, což způsobovalo oběma týmům značné problémy, a k vidění tak byly časté nepřesnosti v kombinaci. O něco lépe se s těžkým terénem ale přece jenom sžil Jablonec. Severočeši působili mnohem dynamičtěji, a byli to právě oni, kdo měl míč na kopačkách mnohem častěji.

Problém ovšem byl, že mírná převaha domácím dlouho nepřinášela žádnou příležitost. To změnila jednadvacátá minuta. V ní se nejprve k pokusu z vápna dostal Ján Greguš, s jehož placírkou měl brankář Kodaně Stephan Andersen co dělat. Pár sekund na to se před dánským brankářem zjevil Nermin Crnkinč, jenže si ho nedokázal dostatečně obhodit a jednička dánského celku odkopla míč do bezpečí.

Kodaň, jež hrála hodně zataženě, se do šancí téměř nedostávala. Jediný závar vznikl po chybě Vlastimila Hrubého, kterému vypadl klouzavý míč z rukavic, ale obrana Jablonce situaci nakonec dokázala zvládnout.

Nebezpečnějším celkem i nadále zůstával Jablonec a v šestatřicáté minutě nechybělo mnoho, aby Tomáš Wágner dotáhl své sólo přes půl hřiště až ke zdárnému konci. Neuspěl ani v závěru první půle Filip Novák, kterému nabyl právě Wágner, jenže střela domácího beka byla zblokována.

Po změně stran se zdálo, že i druhý poločas bude v podobném stylu. V jednapadesáté minutě však domácí dostali tvrdý direkt. Na středu hřiště nechali nehlídaného Benjamin Verbič, jenž si navedl míč na střelu a krásnou ránou z dobrých dvaceti metrů zamířil přesně pod břevno.

Inkasovaná branka na několik minut poznamenala jabloneckou hru, ale s přibývajícím časem se zelenobílí začínali mít opět navrch. V devětašedesáté minutě však přišel druhý kritický moment. Střídající Stanislav Tecl, jenž byl na hřišti teprve chvíli, v přemíře snahy tvrdě zajel do Ludwiga Augustinssona a rozhodčí mu okamžitě udělil červenou kartu.

Díky početní převaze Kodaň začala daleko víc kontrolovat míč, ale Jablonec se ani v oslabení nevzdával a podnikal útočné výpady. K větší příležitosti ovšem jeho snahy, jimž chyběl větší moment překvapení, nevedly a diváci, kteří ani na Kodaň nevyprodali stadion, další gól neviděli.

Jablonečtí tak pojedou k odvetě do Dánska s tím, že pokud si chtějí udržet naději na postup do dalšího předkola, musí na půdě svého soupeře bezpodmínečně vyhrát.  

FK Jablonec - FC Kodaň 0:1 (0:0)

Branka: 51. Verbič. Rozhodčí: Gestranius - Aravirta, Alakare (všichni Fin.). ŽK: Hübschman - Delaney. ČK: 69. Tecl (Jablonec). Diváci: 4830.

Jablonec: Hrubý - Karavajev, Pernica, Beneš, Novák - Hübschman - Masopust (62. Tecl), Greguš, Pospíšil (62. Trávník), Crnkič - Wágner (76. Doležal). Trenér: Šilhavý.

Kodaň: Andersen - Ankersen, M. Jörgensen, Antonsson, Augustinsson - Toutouh (63. Kvist), Amartey, Delaney, Verbič (81. Kusk) - Santander (87. Pourié), N. Jörgensen. Trenér: Solbakken.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články