Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Darida: Druhou bundesligu hrát nechci. Pár klubů už se ozvalo

Praha – Po dvou letech změní Vladimír Darida opět klub. Český záložník, jehož Freiburg sestoupil do druhé bundesligy, nižší soutěž hrát nechce a hledá si nového zaměstnavatele. Podle jeho slov už se mu ozvalo několik zájemců ze západu Evropy, prioritou pro něj zůstává německá nejvyšší soutěž. "Nechtěl jsem teď utíkat někam do Ruska nebo do Turecka," řekl čtyřiadvacetiletý reprezentant.

Freiburg mu prý v případě adekvátní nabídky v přestupu bránit nebude, kvůli výborným fanouškům se mu však nebude odcházet lehce. "Kvůli fanouškům mě to trošku mrzí, ale já nechci hrát druhou bundesligu a chtěl bych hrát někde první ligu. Vedení s tím asi trochu počítá a bere to tak, že více hráčů odejde. Od fanoušků mi na facebook chodí zprávy, abych zůstal," přiznal Darida.

Reprezentační středopolař přiznal, že určitou představu, kam by mohly vést jeho další kroky, už má. Konkrétní ale zatím být nechtěl. "Pár klubů se ozvalo, což mě moc těší. Teď to bude o tom najít nějaké společné řešení i s Freiburgem a uvidíme, jak to dopadne. Varianty jsou víceméně západ Evropy. Je to zatím podle mých představ," řekl Darida.

Podle německých médií o něj mají zájem bundesligové Brémy, kde působí jeho reprezentační spoluhráč Theodor Gebre Selassie. "Nějaký klub je v jednání samozřejmě trošku blíž, ale já bych to teď neprozrazoval. (O Brémách) jsem také četl, ale teď to opravdu nemůžu specifikovat," upozornil Darida.

V kontraktu s Freiburgem má i speciální výkupní klauzuli. "Ta smlouva na to nějak pamatuje. Je tam nějaká částka, za kterou mě může někdo vykoupit," uvedl hráč s 24 reprezentačními starty.

S národním týmem ho v pátek čeká důležitý zápas evropské kvalifikace na Islandu. Z tamních specifických klimatických podmínek obavy nemá. "Fotbal se hraje za každého počasí. Je na každém hráči, jak se s tím vypořádá. Já osobně s tím problém mít asi nebudu, já lehnu a usnu kdekoliv, ani světlo mi vůbec nevadí. Pro nás je asi lepší, když tam jedeme teď v červnu, třeba v říjnu by ten skok byl ještě větší," uvažoval Darida.

Svěřenci Pavla Vrby vedou kvalifikační skupinu o bod před Islandem a případná výhra by je výrazně přiblížila účasti na Euru 2016. Na hřišti ostrovního celku však na podzim prohrálo Nizozemsko (0:2) i Turecko (0:3). "Island je silné mužstvo, i v předchozí kvalifikaci na mistrovství světa hrál dobře. Doma poráží silná mužstva a nebude to nic lehkého. Remíza by se také dala vzít, byli bychom stále před nimi, ale já bych tam radši vyhrál," dodal s úsměvem Darida.

Je nám líto, video expirovalo.
Nároďák se připravoval těsně před odletem na Island
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články