Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Baník ani Liberec v dohrávce devátého kola gól nedaly

Ostrava - Závěrečný zápas devátého kola nejvyšší soutěže mezi fotbalisty Ostravy a Liberce přinesl bezgólovou remízu. Vyrovnaný zápas se obešel bez vyložené příležitosti. Baník se i tak posunul díky lepšímu skóre před Brno na šesté místo, zatímco Liberec zůstal čtvrtý.

Kvalita úvodní čtvrthodiny korespondovala s aktuální formou obou týmů, které dobývají přední místa. Liberec dokonce hned ve druhé minutě zásluhou akce přes střed hřiště skóroval zásluhou Keriče, ale jeho gól kvůli ofsajdu neplatil. 

Ve vysokém tempu neměli soupeři potíž s mezihrou, ale s poslední přihrávkou, která by vedla ke gólové šanci. Baník si postupem doby vynutil převahu aktivním presinkem. Domácí jím posbírali ve středu hřiště hodně míčů, ale konsolidovanou obranu Severočechů ve finální fázi nedokázali ničím překvapit.

Liberec se probral až koncem prvního poločasu

Hrozbou nejvíce zaváněly standardní situace z dílny špílmachra Otepky. Jeden ze signálů našel zcela nekrytého Tchuře na hranici velkého vápna, ale bomba, která měla patřičný směr i razanci, narazila na odpor obranného valu v malém čtverci. 

Liberec se z územního tlaku Baníku v závěru poločasu vymanil. Gebre Selassie dokonce tři minuty před přestávkou centrem z pravé strany nabil opět Keričovi, který však míč z malého vápna hlavou umístil špatně a slibnou situaci pokazil.

Baníku chyběla koncovka

I tak Kerič předznamenal úvod druhé půle. Hosté ho zahájili aktivněji, byť ve 49. minutě nechali po dalším Otepkově rohu zblízka nebezpečně hlavičkovat Mičolu. Papoušek však vzápětí protáhl Vaška dělovkou z 25 metrů, a když po narážečce Keriče Dort pronikl s míčem na noze až do pokutového území, prováhal vhodný moment ke střelbě a byl odzbrojen. 

Ostravu probral z útlumu až dvacet minut před koncem příchod Lukeše, který souhru zrychlil přihrávkami po zemi, ale ani převaha ofenzivních hráčů v sestavě Baníku nebyla nic platná. Hosté nedopustili vážný problém pro Hauzrovu branku. Střídající Polák se naopak pár sekund po vběhnutí na trávník ocitl na malém vápně s balonem u nohy, ale lekl se a přestřelil. Utkání nerozhodl ani Nezmar, jehož střele v 88. minutě chyběl možná metr.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články