Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Boleslav si díky remíze na Slovácku udržela čtvrté místo

Uherské Hradiště - Fotbalisté Mladé Boleslavi hráli se Slováckem 1:1. Úvodní půle patřila domácím, kterým zajistil náskok Libor Došek. Po změně stran měla Boleslav výraznou převahu a remízu zařídil střídající Stanislav Klobása. Boleslav v lize počtvrté za sebou nevyhrála, přesto si udržela čtvrté místo v tabulce, znamenající účast v předkole Evropské ligy.

Utkání Slovácko - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Mašek Josef

Slovácko zahrozilo hned v úvodu zápasu, kdy Divišovo sólo vyřešil v poslední chvíli brankář Hruška. Z náznaku šancí se dostal k zakončení ve 20. minutě hostující Wágner, který se ale nestačil včas zorientovat před brankou a nechal se vytlačit mimo střelecký prostor.

Po půlhodině hry Trávník z levé strany poslal obloučkem míč na branku, mladoboleslavští obránci nechali volný prostor nejlepšímu střelci Slovácka Doškovi, který zaznamenal svou patnáctou branku v tomto ligovém ročníku. Na inkasovaný gól zareagovali hosté zvýšenou aktivitou. Dvakrát měl možnost v závěru poločasu srovnat skóre Zahustel. Poprvé stačil brankář Heča jeho střelu k tyči vyrazit. Ve 44. minutě nevyšel domácím pokus o ofsajdovou past a Zahustela zastavil až obránce Košút, jenž mu skluzem odebral míč.

Po změně stran se charakter zápasu zcela změnil. V mladoboleslavském týmu se poprvé v ligovém utkání objevil Klobása, který vystřídal Wágnera. Domácí se dostali pod velký tlak a čisté konto jim pomáhal udržet brankář Heča. Ten chytil Kyselovu hlavičku, poté Klobásovu první střelu vytáhl alespoň na tyč a druhou vyrazil. Další šance Zahustela stačili odvrátit domácí obránci.

Nápor se hostům podařilo zužitkovat čtvrthodinu před koncem. Aktivní Klobása využil nedorozumění domácích zadáků a povedený debut v lize podtrhl svou premiérovou trefou. Slovácko se ještě pokusilo v závěru zápas zvrátit zpět na svou stranu, chyběla mu ale přesnost v koncovce.

1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:0)

Branky: 30. Došek - 76. Klobása. Rozhodčí: Kovařík - Blažej, Hock. ŽK: T. Rada, Šumolikoski, Košút - Ščuk, Bořil, Klobása. Diváci: 3482.

Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Reinberk - Šumulikoski - Diviš (80. Kerbr), Trávník, Valenta (64. Kalouda), Hlúpik - Došek. Trenér: Habanec.

M. Boleslav: Hruška - J. Kysela, Křapka, Kúdela, Bořil - Ščuk, Štohanzl (69. M. Vukadinovič) - Zahustel, Magera, Vacek - Wágner (46. Klobása). Trenér: K. Jarolím.

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "V první půli jsme hráli velice dobře kombinačně, drželi jsme míč. Zdálo se, že Boleslav přijela pro bod, nebyla tak agresivní. My jsme měli naši taktiku založenou na tom, že jsme chtěli vyhrávat osobní souboje, být na míči a měli hlad po vítězství. Po první půli, kdy jsme dali branku jako nadstavbu a hráli dobře, jsme se po změně stran vytratili. V závěru jsme měli iniciativu my. Kalouda se dostal ke čtyřem střelám, bohužel ani jednou míč přesně netrefil. V závěru se nepodařilo dát vítězný gól ani Doškovi. Nejsem dnes zklamaný nasazením, ani výkonem. Ale jen tím, že se nám nepodařilo vyhrát."

Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "První poločas byl z naší strany mizerný, nebyli jsme schopni udržet v útoku míč, nedokázali se dostat do hry. Měli jsme jen náznaky kombinací. Slovácko mělo více ze hry, bylo nebezpečnější a zaslouženě vedlo. Situaci při inkasované brance jsme měli dohrát lépe. Ve druhém poločase jsme se zlepšili, hráli více po zemi, vytvořili si gólové šance. Proměnili jsme jen jednu a museli se spokojit s remízou. V závěru zápasu po naší hrubé chybě mohlo Slovácko rozhodnout o svém vítězství. Klobása přišel do hry s tím, že neměl s první ligou žádné zkušenosti. Proto zaslouží ocenění, že se alespoň jednou prosadil. Škoda, že se mu nepodařilo skórovat dvakrát. Ale je smutné, že nás má hráč z juniorky zachraňovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články