Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čech: Byli jsme nejlepší celý rok. Titul je ve správných rukách

Londýn - Po pěti letech slaví Petr Čech titul v anglické lize. Považuje ho za nanejvýš zasloužený, neboť Chelsea vedla tabulku po celou sezonu. Oslavy si však příliš neužil - hned po utkání totiž letěl do Prahy, kde chce navštívit utkání české reprezentace na mistrovství světa.

Chelsea slaví ligový titul
zdroj: ČTK/AP autor: Darren Walsh

Čech sledoval rozhodující výhru 1:0 nad Crystal Palace z lavičky. Zápas pro favorita jednoduchý nebyl. "Hráli naplno, neměli co ztratit. Bojovali až do posledních vteřin, aby nám zkazili oslavu, ale my jsme to dokázali dohrát a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," řekl Čech po zápase. Za zasloužený považuje i zisk titulu. "V lize jsme byli nejlepší celý rok, pořád jsme byli první v tabulce. To jen dokazuje, že je titul ve správných rukách," uvedl Čech.

Po zápase ale Čecha žádné velké oslavy nečekaly, hned totiž letěl do Prahy. "Užili jsme si to na hřišti, v kabině bylo šampaňské. Pohár dostaneme až po posledním domácím zápase se Sunderlandem. Kluci asi někam půjdou, ale já musím do Čech. Musím si nechat udělat nový pas, protože hned po skončení sezony ještě letíme s Chelsea na turné do Austrálie," vysvětloval Čech.

Na titul ovšem Čech jako náhradník pohlíží poněkud odlišně než na první tři. "Každý titul potěší, to se nikdy neomrzí. Radost máme úplně všichni, ale pro některé kluky jde o první titul, takže pro ně je to hodně speciální. Já navíc nechytal tolik zápasů, člověk pak vnímá ten titul i trošku jinak. Ale i tak z něj mám velkou radost," ujistil Čech.

V lize zatím plzeňský rodák odchytal šest z 35 zápasů. Dostal v nich jediný gól a pěti vychytanými nulami pomohl týmu k největšímu počtu čistých kont v lize. "Snažil jsem se být vždy maximálně připraven, abych týmu pomohl. Když jsem nastoupil, dařilo se mi a nějaký malý příspěvek pro mužstvo tam z mé strany byl. V boji o titul je důležitý každý bod a já v lize všechny zápasy, do nichž jsem zasáhl, vyhrál. To mě těší," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články