Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Fanoušci Žižkova protestovali proti Vinšovi za hráče, ti děkovali poklekem

Praha - Fotbalová Viktoria Žižkov je opět tématem, o kterém se mluví. Není to pro její páté místo v národní lize ani zásluhou posledního vítězství 3:1 nad Mostem ve Fotbalové národní lize. Jeden z nejtradičnějších českých klubů se totiž zmítá ve vnitřních problémech.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Žižkova poděkovali fanoušům za protest proti majiteli klubu

Tísnivá finanční situace dohnala kádr Viktorie Žižkov až na pokraj stávky. Do utkání proti Mostu hráči nechtěli nastoupit. Majitel Viktorky Luděk Vinš totiž dluží hráčům i trenérům už čtyři výplaty. "V týdnu něco proběhlo, měli jsme sezení s majitelem, kde jsme se domluvili na nějakém provizorním řešení," uvedl před utkáním útočník Radek Voltr.

Provizorium ale není slovo, které by se líbilo žižkovským fanouškům. Ti utkání v úvodu přerušili házením bulletinů a šišek na trávník, aby se postavili za nedoceněný tým. A hráči Viktorie odměnili gesto gestem - poklekli. "Překvapilo nás to a jsme rádi, že za námi stojí," řekl kapitán Miroslav Podrazký. "Když jsme to viděli, tak od nás jako od hráčů to byla nějaká spontánní reakce. Chtěli jsme je odměnit," dodal Voltr.

Viktorka je sedm kol před koncem ligy ve hře o postup. Závisí ale na schopnostech šéfa klubu Vinše. "Dohoda je taková, že on se pokusí svoje resty co nejdřív vyrovnat a my se budeme soustředit na utkání, abychom byli co nejvýše v tabulce a vyhrávali," řekl kouč Viktorky Jindřich Trpišovský.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články