Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ostravský Frydrych: Bary nás celý týden na výhru v Praze hecoval

Praha - Ostravský obránce Michal Frydrych pomohl gólem k výhře 2:0 nad Bohemians 1905 a cenný venkovní triumf ho těšil i kvůli Milanu Barošovi. Kapitán Baníku, který musel kvůli zranění už v sedmé minutě odstoupit, totiž dlouho před zápasem 23. ligového kola hecoval spoluhráče, aby v Praze zvítězili.

Zraněný útočník Baníku Milan Baroš je odnášen z hřiště
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Baroš skončil nečekaně brzy kvůli problému se zadním stehenním svalem. "Možná chvíli potom nás to trošku srazilo a vypadli jsme ze hry. Bohemka měla rohy a lehké šance, ale pak jsme se s tím srovnali a chtěli zabojovat i za Baryho, protože to celý týden hecoval, že tady musíme zvítězit, a jsem rád, že se nám to podařilo," řekl Frydrych.

Ostrava ukončila sérii devíti ligových zápasů bez vítězství a naplno bodovala poprvé od loňského 1. listopadu, kdy uspěla nad Českými Budějovicemi (2:1). "Jeli jsme sem s tím, že chceme zvítězit. Už jsme potřebovali odehrát dobré utkání a tu špatnou sérii prolomit. Musím pochválit všechny kluky, že to odmakali. Dali jsme tam i kvalitu, měli dobré pasáže, i když by to pořád mohlo být lepší," uvedl pětadvacetiletý stoper.

"Předtím jsme hráli zápasy s těžšími soupeři a občas nám chyběl kousek štěstí. Teď jsme konečně dali první gól, podařilo se nám přidat i druhý. Snad jsme tu špatnou sérii poslali pryč a začneme nějakou lepší," přidal Frydrych.

Slezané v neúplné tabulce poskočili na osmé místo a s 28 body se výrazně přiblížili k záchraně. "Teď jsme se posunuli trošku nahoru. Záchrana asi ještě jistá není, ale my chceme vyhrávat každý zápas a v tabulce být ještě výš než teď," prohlásil bývalý reprezentant do 21 let.

V Ďolíčku v 73. minutě zvýšil na 2:0 hlavou po centru, nebo spíš nepovedené střele spoluhráče Mateje Sivriče. "Viděl jsem, že letí delší balon a že to bude asi vracet před bránu, tak jsem se tam snažil nějak natlačit, zrovna mi to skočilo na hlavu a pokusil jsem se trefit bránu," popsal situaci Frydrych.

Diví se, že jako obránce se třemi ligovými góly vede týmovou tabulku střelců. "Bylo by samozřejmě lepší, kdyby to byl nějaký útočník. Snad mě kluci ještě předstihnou a nebudu na konci nejlepší střelec já," dodal s úsměvem ostravský odchovanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články