Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalistům Brna nepomohl k postupu přes Slovácko ani Heinz

Uherské Hradiště - Ve třetím kole Poháru ČMFS prohráli fotbalisté Brna v Uherském Hradišti s druholigovém Slováckem 3:4 na penalty. Brno se tak stalo pátým týmem první ligy, který soutěž opustil. V normální hrací době skončilo dnešní utkání 0:0. Rozhodující penaltu proměnil až v šesté sérii Němčický. V brněnském týmu už nastoupila na závěrečných 27 minut i nová posila Marek Heinz, ale nečekanému vyřazení nezabránil. Slovácko se ve čtvrtém kole utká s Kladnem.

Tým Slovácka odvedl bojovný výkon a byl zkušenějším Brňanům od začátku zápasu rovnocenným soupeřem. Už v 7. minutě po Stýskalově akci mohl skórovat Matůš, ale netrefil odkrytou branku. Brňané si ve druhém poločase vypracovali několik slibných střeleckých akcí, jejich koncovka však byla nepřesná. Dvakrát mohl zápas rozhodnout Střeštík, ale jeho snaha přehodit obloučkem brankáře Filípka se nezdařila. Tentýž hráč zahodil i další slibnou šanci.

V závěru zápasu Slovácko dokonce útočilo více než soupeř, kterého často zatlačilo do defenzivy. V penaltovém rozstřelu byli v domácím týmu úspěšní Gonga, Stýskala a Chmelíček, branky Brňanů dali Heinz, Polách a Baláž. V šesté sérii domácí Němčický mířil přesně, zatímco Čoupek penaltu neproměnil.

Výsledek:

1. FC Slovácko - 1. FC Brno 0:0, na penalty 4:3

Rozhodčí: Mikel - Chytil a Kubáň. Diváci: 3340.

Sestava Brna: Lejsal - Kuncl, Švejnoha, Trousil, Čoupek - Mareček - Baláž, Polách, Střeštík - Vrána (63. Heinz), Okleštěk (46. Borák). Trenér: Uličný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články