Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Olomouc si poradila s Třincem, Žižkov přehrál Frýdek-Místek

Praha Olomouc si v 21. kole druhé ligy poradila doma s Třincem 1:0 a sérii bez porážky natáhla na šestnáct zápasů. V čele tabulky má Sigma šestibodový náskok před Zlínem, který se na druhé místo posunul po vítězství 1:0 nad Karvinou. Na tři body se na "ševce" dotáhl Žižkov, který v domácím prostředí porazil Frýdek-Místek 2:0.

Radost žižkovských fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Žižkov udeřil poprvé už v 10. minutě, když po rohovém kopu střílel Bartošák a hostující Staško tečoval míč do vlastní branky. Navíc krátce po změně stran zvýšil Voltr po hezké individuální akci. Frýdek-Místek se k výraznější šanci na snížení nedostal. Naopak od větší prohry ho uchránil brankář Prepsl, který vychytal Karafiáta, Černého i Podrazkého.

O jedinou branku Olomouce, kterou v úterý čeká odložený duel s Ústím nad Labem, se postaral z penalty v 48. minutě Ordoš. Třinec byl blízko vyrovnání v 66. minutě, ale střídající Dedič trefil pouze tyč a hosté tak nedokázali navázat na tři dny staré senzační vítězství nad prvoligovým Libercem v úvodním čtvrtfinále poháru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlas utkání Olomouc - Třinec

Na druhou příčku se posunul Zlín, jehož výhru nad Karvinou zajistil v 57. minutě Holík. V té době už domácí hráli přesilovku po vyloučení Trousila v 45. minutě, v posledních vteřinách utkání navíc Karvinští přišli po další červené kartě i o Cvernu.

Šanci na druhé místo naopak promarnilo Táborsko, které sice udrželo jarní neporazitelnost, ale s Opavou jen remizovalo 2:2. Domácí vedli po Preslově brance, ale Slezané zásluhou Kuzmanoviče a exreprezentanta Pospěcha stav otočili. Bod Jihočechům v 75. minutě zajistil Traoré.

V dopoledním souboji celků ze spodní poloviny tabulky si Pardubice poradily 2:1 se Znojmem. Domácí tým dostal do vedení v 27. minutě Fusek střelou zpoza pokutového území. V druhé půli zvýšil na 2:0 hlavičkou po standardní situaci stoper Kopřiva, hostům se v závěru podařilo po Žondrově zásahu už jen snížit.

Kvůli nezpůsobilému terénu byl odložen zápas ve Varnsdorfu, který měl v neděli od 16:30 nastoupit proti Sokolovu. Náhradní termín zatím nebyl určen.

21. kolo druhé fotbalové ligy:

Viktoria Žižkov - Frýdek-Místek 2:0 (1:0) Branky: 10. vlastní Staško, 47. Voltr. Rozhodčí: Pechanec - Blažej, Vaňkát. ŽK: Souček, Hovorka - Talián, Literák. Diváci: 1311. 

Pardubice - Znojmo 2:1 (1:0) Branky: 27. Fusek, 65. Kopřiva - 78. Žondra. Rozhodčí: Váňa - Vlasjuk, Černý. ŽK: Ledecký, Dreksa (oba Znojmo). Diváci: 723.

Sigma Olomouc - Třinec 1:0 (0:0) Branka: 48. Ordoš. Rozhodčí: Machálek - Urban, Caletka. ŽK: Cana - Hloch, Motyčka, Tomeček. Diváci: 2325.

Zlín - Karviná 1:0 (0:0) Branka: 57. Holík. Rozhodčí: Zelinka - Kotalík, Kožár. ŽK: Holík - Hatok, Janíček, Daníček. ČK: 45. Trousil, 90.+3 Cverna (oba Karviná). Diváci: 3116.

Vlašim - Ústí nad Labem 1:0 (0:0) Branka: 49. Breda. Rozhodčí: Julínek - Dobrovolný, Melichar. ŽK: Barák, Gebert - Šraga, Peterka, Leibl, Smola. Diváci: 429.

Táborsko - Opava 2:2 (1:1) Branky: 9. Presl, 75. Traoré - 25. Kuzmanovič, 47. Pospěch. Rozhodčí: Houdek - Fišer, Kubr. ŽK: Džafič, Šiml, Sladký, Surynek - Schaffartzik. Diváci: 497.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články