Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kadeřábek: Za gól Islandu jsem hrozně rád, Lotyšsko bude houževnaté

Praha - Čtyři zápasy, čtyři vítězství. A to proti Nizozemsku, Turecku, Islandu a Kazachstánu. Česká fotbalová reprezentaci zatím kvalifikaci na Euro 2016 zvládá skvěle. Další krok na kontinentální šampionát konaný ve Francii může udělat už v sobotu – český tým bude hrát proti Lotyšsku a je jasným favoritem. Zraněný člen reprezentace Pavel Kadeřábek bude kvůli zranění pouze na tribuně, ale ve Studiu 6 uvedl šance Čechů na výhru i svůj tip v anketě Fotbalista roku. Vyhlášení ankety sledujte na ČT1 a našem webu v neděli v 17:40. Přímý přenos utkání Česko - Lotyšsko už tuto sobotu od 17:30 na ČT sport i webu.

Kadeřábek vidí šance svěřenců Pavla Vrby jasně. "Jako český tým jsme favorité, takže chceme získat v kvalifikaci další tři body." Optimictky vidí i svůj návrat na trávníky. "Zranění se mnohem lepší, na Spartě pro to dělají všichni vše možné. Do tří týdnů bych měl být po zdravotní stránce v pořádku a doufám, že se vrátím v dobré formě," řekl pravý obránce Sparty.

Kadeřábek bude podporovat i kolegy z jednadvacítky, kteří sehrají na domácí červnové Euro dva přípravné duely. V pátek proti Anglii (ČT sport 20:15) a v úterí 31. 3. proti Portugalsku. Ve stejný den hraje Vrbův výběr přatélské utkání se Slovenskem (ČT sport 20:15).

Pro slavnostní vyhlášení ankety Fotbalisty roku, ketrá bude jubilejním 50. ročníkem, má svého "koně": "Favority jsou určitě jiní. Já jsem rád, že jsem dostal pozvánku na Fotbalistu roku a pokud se dostanu do top deset, už to bude velký úspěch. Nejvíc sázím na svého parťáka ze Sparty Davida Lafatu," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Kadeřábek před Lotyšskem: Jsme favorité, takže chceme další tři body


Ač momentálně zraněný, je Kadeřábek s loňským rokem mimořádně spokojený. "Byla to má nejpovedenější sezona. Na klubové úrovni jsme se Spartou vyhráli titul, a co se týče reprezentace, tak nejraději se ohlédnu za každým zápasem, který jsme odehráli, ale nejvíce na zápas s Islandem, kdy se mi podařilo vstřelit svůj první reprezentační gól," řekl.

Odhad průběhu sobotního utkání vzhledem k síle Lotyšů nemohl přesně vyslovit, přál si ale rychlý gól do sítě soupeře. "Nejsem s týmem, takže neznám videorozbor Lotyšů. Myslím, že nás čeká houževnatý soupeř, který bude chtít hrát na brejky. Budou nám chtít dát gól jako první a pak to zavřou. Samozřejmě když se podaří třeba rychlý gól nám, tak si to tým uvědomí. Neříkám, že nemůžeme dostat, ale pak se utkání lépe dohrává," uvedl.

Stadion v Edenu ještě není vyprodaný

Hlavní zprávy

Nejčtenější články