Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Dortmund po dvou remízách zabral, Bayern poprvé v sezoně prohrál doma

Dortmund – Šance na to, že si Dortmund v příští sezoně opět zahraje evropské poháry, zase dostala o něco reálnější rysy. Borussia totiž v německé lize porazila Hannover na jeho hřišti 3:2 a na šestý Augsburg ztrácí osm bodů. K tomu pomohla i prohra 0:2 jejich konkurenta ve Freiburgu. K vítězství domácích přispěl jednou asistencí Vladimír Darida. Poprvé v sezoně pak na svém domácím hřišti prohrál Bayern, o body jej obral Mönchengladbach po výhře 2:0 zásluhou dvou branek Raffaela. Druhý Wolfsburg se však na vedoucí tým bundesligy dotáhl pouze o bod, když jen remizoval na hřišti Mohuče 1:1.

Shinji Kagawa (vpravo) slaví s Marco Reusem gól Dortmundu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Borussia Dortmund lehké odpoledne na půdě Hannoveru neprožila. Po brance Aubameyanga sice po dvaceti minutách vedla, jenže domácí tým to spíše nakoplo a zanedlouho vyrovnal Stindl. Hannover byl dokonce blízko vedení, v úvodu druhého poločasu vyhlavičkoval Hummels z brankové čáry hlavičku Joselua.

Nicméně o chvíli později viděl domácí Bittencourt druhou žlutou kartu během pěti minut a musel hřiště opustit. A Dortmund trestal. Nejprve se po další Reusově asistenci trefil Kagawa, následně vedení Borussie pojistil svým druhým gólem Aubameyang. Hannoveru se povedlo po další brance Stindla sice snížit, na bod ale nakonec nedosáhl.

Bayern sice měl od počátku jasnou územní převahu nad Mönchengladbachem, hosté ale dokázali skórovat ze své první šance. Herrmann poslal pěkný pas Raffaelovi a ten střelou z první překonal nejistého Neuera. Mönchengladbach spoléhal na rychlé protiútoky a po jednom z nich zvýšil. Brazilec Raffael se trefil posedmé v sezoně.

Úřadující mistr nebyl ani nadále příliš aktivní, do větší šance se dostal až na konci Müller. Na druhé straně měl ještě dvě příležitosti Kruse, Neuera však nepřekonal. Mnichovský celek tak ukončil sérii šesti ligových výher v řadě a trenér Guardiola si bude muset na 50. bundesligové vítězství počkat minimálně do příštího kola. Mönchengladbach pošesté za sebou bodoval.

Zklamaní hráči Bayernu
zdroj: imago sportfotodienst

V sedmé minutě duelu Mohuč - Wolfsburg otevřel skóre po Geisově rohovém kopu domácí obránce Bungert. Wolfsburg zareagoval v druhém poločase: Gustavo nejprve trefil spojnici tyčí, chvíli nato už ale nezaváhal a prosadil se v lize poprvé od loňského 15. března. 

Borussia sice po sobotních zápasech zůstala na desáté příčce, ale šestý Augsburg se dotáhla na rozdíl pěti bodů. Ten totiž prohrál na půdě Freiburgu, v jehož základní sestavě nastoupil Pavel Krmaš. Vladimír Darida sice zůstal na lavičce, po svém příchodu na hřiště ale přihrál na druhý gól svého týmu. Freiburg díky této výhře poskočil mimo sestupové pozice.

Dařilo se i dalším týmům v boji o záchranu. Především Stuttgart, v jehož dresu odehrál Adam Hloušek celý zápas, si připsal důležité tři body, když otočil domácí zápas s Frankfurtem. Stuttgart sice zůstává poslední, ale na záchranu již ztrácí jen dva body.

Bayer Leverkusen dokázal porazit Schalke 1:0 a poskočil na třetí místo tabulky. Oba týmy skončily letos v nejprestižnější evropské soutěži, Schalke se však účast i pro příští rok po sobotním výsledku vzdálila na pět bodů. Naopak Leverkusen poskočil na třetí místo tabulky před Borussii Mönchengladbach.

Jedinou branku vstřelil v prvním poločase Bellarabi, který překonal domácího brankáře Wellenreuthera tvrdou ranou z úhlu. Ve druhém poločase sice mělo Schalke více šancí a po ruce Hilbera mu rozhodčí upřel pokutový kop, Leverkusen však své vedení udržel.

Wolfsburg remizoval na hřišti Mohuče 1:1. Na obou stranách se prosadili hráči, kteří před utkáním neměli v tomto ročníku bundesligy na kontě žádný gól. V sedmé minutě otevřel skóre po Geisově rohovém kopu domácí obránce Bungert. Wolfsburg zareagoval v druhém poločase: Gustavo nejprve trefil spojnici tyčí, chvíli nato už ale nezaváhal a prosadil se v lize poprvé od loňského 15. března.

Německá fotbalová liga - 26. kolo:

Hamburk - Hertha Berlín 0:1 (85. Langkamp), Freiburg - Augsburg 2:0 (71. Schmid, 84. Petersen), Hannover - Dortmund 2:3 (32. a 83. Stindl - 20. a 61. Aubameyang, 58. Kagawa), Kolín nad Rýnem - Brémy 1:1 (88. Lehmann z pen. - 27. Selke), Paderborn - Hoffenheim 0:0, Stuttgart - Eintracht Frankfurt 3:1 (63. a 66. Finczek, 80. Maxim - 51. Seferovič), Schalke - Leverkusen 0:1 (36. Bellarabi), Mohuč - Wolfsburg 1:1 (7. Bungert - 61. Gustavo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články