Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

EL: Sevilla a Wolfsburg s náskokem, italské celky chtějí odčinit trápení z ligy

Praha - Ve fotbalové Evropské lize se rozhodne o čtvrtfinalistech. Nejblíže postupu je po prvních osmifinálových zápasech obhájce trofeje Sevilla, která si ze hřiště španělského rivala Villarrealu přivezla slibný náskok 3:1. Utkání Inter Milán - VfL Wolfsburg sledujte na ČT sport a našem webu s předzápasovým studiem od 20:45. Z duelu AS Řím - Fiorentina přineseme textovou on-line reportáž.

Kevin De Bruyne v utkání proti Interu Milán
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

V kádrech osmifinalistů jsou také tři Češi, žádný z nich však nezasáhne ani do odvet. Besiktas Istanbul nezařadil rekonvalescenta Tomáše Sivoka na pohárovou soupisku, brankář Jan Laštůvka je v Dněpropetrovsku náhradníkem a jeho spoluhráč Ondřej Mazuch má za sebou operaci kolena.

V Seville varují před podceněním Villarrealu, který se ještě nevzdává. "Musíme odehrát celých devadesát minut se stejnou mentalitou. Je potřeba mít touhu vyhrát bez ohledu na předchozí výsledek," upozornil domácí útočník Carlos Bacca.

"Víme, že to pro nás bude těžké, ale ne nemožné. Musíme si věřit, využít svých předností a být bezchybní v obraně," prohlásil záložník Villarrealu Jonathan dos Santos.

AS Řím v italském souboji přivítá Fiorentinu a plánuje využít nadějnou venkovní remízu 1:1. Celek z hlavního města si také chce spravit chuť po trápení v Serii A, kde z posledních deseti zápasů jen jednou vyhrál, osmkrát remizoval a naposledy v pondělí doma podlehl 0:2 Sampdorii Janov.

"Musíme se dívat dopředu, zapomenout na tuto porážku a pokusit se ve čtvrtek postoupit přes Fiorentinu. Také proto, že hrajeme doma. O lize budeme přemýšlet až po čtvrtečním utkání," prohlásil kouč Říma Rudi García. Jeho tým na vedoucí Juventus Turín ztrácí z druhé pozice už čtrnáct bodů.

Neapol bude v Moskvě proti Dynamu hájit úvodní vítězství 3:1. Stejný výsledek si Wolfsburg veze na stadion Interu Milán, který doma neprohrál posledních 11 zápasů v evropských pohárech. Pátý italský celek v soutěži FC Turín hostí Zenit Petrohrad s cílem dohnat úvodní ztrátu 0:2.

Program odvet osmifinále fotbalové Evropské ligy:

18:00 Dynamo Moskva - Neapol (první zápas 1:3), 19:00 AS Řím - Fiorentina (1:1), Dynamo Kyjev - Everton (1:2), 21:05 Ajax Amsterodam - Dněpr Dněpropetrovsk (0:1), Besiktas Istanbul - FC Bruggy (1:2), Inter Milán - Wolfsburg (1:3, ČT sport), FC Sevilla - Villarreal (3:1), FC Turín - Zenit Petrohrad (0:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články