Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Simeone: Penalty jsme netrénovali, z postupu mám husí kůži

Madrid - Trenér fotbalistů Atlética Madrid Diego Simeone přiznal, že po vítězném penaltovém rozstřelu v odvetě s Bayerem Leverkusen, který jeho tým poslal do čtvrtfinále Ligy mistrů, měl husí kůži. Atlético v odvetě smazalo jednogólovou ztrátu zásluhou Maria Suáreze, a když rozhodnutí nepřineslo ani prodloužení, přišel na řadu rozstřel. V něm nakonec v páté sérii selhal Stefan Kissling a Simeoneho tým tak po výhře 3:2 postoupil dál.

Diego Simeone
zdroj: ČTK/AP autor: Andres Kudacki

"Jsme zase mezi osmi nejlepšími kluby, a když to řeknu takhle nahlas, tak z toho mám husí kůži," uvedl argentinský trenér. "Za postupem jsme ale vykročili už v Německu, kde jsme posledních patnáct minut hráli v deseti," připomněl Simeone červenou kartu, kterou v prvním zápase dostal záložník Tiago.

Simeone také přiznal, že Atlético se před odvetou na rozstřel nepřipravovalo. "Není snadné trénovat penalty, proto jsme to ani nedělali. Záleží spíš na tom, jak se hráči v klíčový okamžik rozhodnou a jestli brankář udrží klidné nervy," uvedl.

Pochválil také brankáře Jana Oblaka, který utkání začal mezi náhradníky, po zranění jedničky Miguela Ángela Moyi ale musel v 23. minutě na hřiště. "Nebylo to pro něj jednoduché, ale zvládl to. O postupu rozhodl jeho první zákrok v rozstřelu a smekám klobouk před jeho chladnokrevností," prohlásil Simeone.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih Ligy mistrů: Atlético Madrid - Leverkusen

Trenér Leverkusenu Roger Schmidt byl i přes vyřazení spokojený, že jeho hráči dokázali s finalistou minulé sezony držet krok. "Gratuluji nejen soupeři, ale i svému týmu. Zápas se hrál na plný plyn," řekl. "Jsme mladý tým, nemáme moc zkušeností a věřte mi, že není snadné v takové situaci hrát na stadionu, jako je Vicente Calderón," dodal.

"Ukázalo se to v rozstřelu, kde se musíte koncentrovat a zachovat chladnou hlavu," přidal Schmidt. "Hráči mi ale udělali velkou radost, protože se mi samo přihlásilo pět dobrovolníků na penalty. Pro první a poslední penaltu jsem se snažil vybrat ty nejzkušenější, ale moc se mi to nepovedlo," uzavřel.

Wenger: Vyřazení bolí víc než v minulosti

Fotbalisté Arsenalu skončili popáté za sebou v osmifinále Ligy mistrů, podle trenéra Arséna Wengera si však s Monakem vypadnout nezasloužili. Knížecímu celku prý totiž k postupu pomohlo zejména v domácí odvetě štěstí.

Arsenal prohrál doma první zápas překvapivě 1:3, v úterní odvetě se však zvedl a zvítězil 2:0. Od čtvrtfinále tak londýnský celek dělil jediný gól. "Věděli jsme, že bude těžké dát tři góly, ale kdybychom využili všechny naše šance...," posteskl si Wenger.

"Monako mělo hodně štěstí a myslím, že postup si nezasloužilo. Navíc když se podíváte na počet soupeřových střel, budete překvapeni. Každé vyřazení bolí, ale já tohle neberu jako prohru," řekl Wenger a přiznal, že vyřazení s Monakem bolí víc než předchozí osmifinálové porážky. V předchozích čtyřech letech Arsenal nestačil dvakrát na Bayern Mnichov, AC Milán a Barcelonu.

"Nechci to moc srovnávat, ale štve mě to hodně. Když se ale podíváte jen na ten zápas, tak je to hodně pozitivní. Ukazuje to, kolik práce jsme v poslední době odvedli," řekl bývalý kouč Monaka.

Trenér Monaka: Wenger neukázal dost respektu

Monako sice za celý zápas vystřelilo jen jednou a ještě mimo branku, jeho trenér Leonardo Jardim však o štěstí mluvit odmítl. "Postup byl naprosto zasloužený, Arsenal dal góly po dvou chybách," prohlásil a zadoufal, že soupeři budou jeho tým nadále podceňovat. "Jsem přesvědčený, že při čtvrtfinálovém losu si každý bude přát Monako."

Postup byl pro Jardima také satisfakcí za chování soupeřova trenéra po prvním utkání. "Chtěl jsem mu potřást rukou, ale on mi ruku nepodal. Takže i když Monako při odvetě dělalo první poslední, aby se u nás Arsenal cítil dobře, tak jsem Arsénovi nepoděkoval," řekl trenér.

"Myslím, že Wengerovo chování bylo velmi neuctivé. Už je to sice za námi a slavíme postup, ale Arsenal nám v prvním utkání neukázal dost respektu," přidal Jardim.

Odlišný pohled na vyřazení než Wenger měl také obránce a kapitán Arsenalu Per Mertesacker. "Lepší tým postoupil a to je v pořádku. Monako si čtvrtfinále zasloužilo, protože odehrálo mnohem lepší první zápas. My jsme sice dneska hráli dobře, ale ztráta byla moc velká a už jsme ji nesmazali," uvedl.

"Zkusili jsme naprosto všechno a mohli jsme dát i víc gólů, ale můžeme pouze litovat prvního zápasu," řekl Mertesacker. "Bojovali jsme až do konce, ale Monako vydrželo. Postup nikomu neukradli, zaslouží si respekt," prohlásil útočník Olivier Giroud.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články