Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

7:0. Dominantní Bayern si pohrál s oslabeným Šachtarem

Mnichov - Bayern Mnichov porazil v odvetě osmifinále Ligy mistrů Šachtar Doněck 7:0 a hladce postoupil do další fáze soutěže. Osud utkání spoluurčila už čtvrtá minuta, kdy po faulu v pokutovém území přišla penalta i červená karta pro zasahujícího beka. Penaltu proměnil Müller, který v druhé půli přidal i svůj druhý gól, kromě něho se prosadili Ribéry, Boateng, Badstuber, Lewandowski a Götze.

Radost hráčů Bayernu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Bayernu dokonale vyšel vstup do utkání. Kučer v šestnáctce fauloval Götzeho a ve třetí minutě dostal nejrychlejší červenou kartu v historii Ligy mistrů po úvodním hvizdu. Následnou penaltu proměnil Müller. Domácí poté v Allianz Areně dominovali. Lewandowski ještě trefil tyč, ale po půlhodině už přidal druhý zásah obránce Boateng snadnou dorážkou do odkryté branky.

Olexandr Kučer se stal nejrychleji vyloučeným hráčem v historii Ligy mistrů. Obránce Šachtaru Doněck dostal červenou kartu už po dvou minutách a 33 vteřinách. Ukrajinský reprezentant tak překonal dosavadní rekord Valériena Ismaëla, který v roce 2004 v dresu Werderu Brémy byl v zápase proti Interu Milán vyloučen v čase 5:52.

Mnichovské mužstvo po pauze ještě víc rozebralo obranu Šachtaru a do 63. minuty přidali další branky Ribéry, opět Müller a uzdravený Badstuber, který dal za Bayern první soutěžní gól od prosince 2009. V závěrečné čtvrthodině ještě dokonali debakl Doněcku Lewandowski s Götzem.

Bayern postoupil do čtvrtfinále počtrnácté a v historické tabulce se osamostatnil před Realem Madrid, Barcelonou a Manchesterem United. Brankář Neuer udržel čisté konto i ve čtvrtém domácím utkání této sezony LM.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern Mnichov - Šachtar Doněck

Bayern Mnichov - Šachtar Doněck 7:0 (2:0)

Branky: 4. z pen. a 52. Müller, 34. Boateng, 49. Ribéry, 63. Badstuber, 75. Lewandowski, 87. Götze. Rozhodčí: Collum (Skot.) - MacGraith (Ir.), Chambers (Skot.). ČK: 3. Kučer (Šachtar). První zápas: 0:0, postoupil Bayern.

Bayern: Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber (67. Dante), Alaba - Schweinsteiger - Robben (19. Rode), Müller, Götze, Ribéry (59. Bernat) - Lewandowski. Trenér: Guardiola.

Šachtar: Pjatov - Srna, Kučer, Rakickij, Ševčuk - Fred, Stěpaněnko - Douglas Costa (79. Wellington Nem), Alex Teixeira (70. Ilsinho), Taison (9. Krivcov) - Luiz Adriano. Trenér: Lucescu. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články