Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Euro u nás je něco extra, říká Trávník

Praha - Ve světě vrcholového fotbalu oblékl zatím pouze dva dresy. V české nejvyšší domácí soutěži se již čtvrtou sezonu bije za Slovácko a čtvrtým rokem působí také v reprezentačních výběrech, ve kterých již odehrál třicet šest utkání. Tuto zápasovou sbírku by záložník Michal Trávník jistě rád rozšířil i na červnovém evropském šampionátu.

Michal Trávník
zdroj: http://fotbalovalvicata.cz/

Trávník začínal s fotbalem již ve čtyřech letech v jihomoravských Mutěnicích, odkud poté zamířil do Šardic, kde si jej již všimli zástupci Slovácka. V tamní mládežnické akademii pak dlouhá léta působil a jeho talent jej brzo vynesl až do prvního mužstva, za které si připsal svůj první start již v sedmnácti letech. Stalo se tak v březnu 2012 v utkání s Českými Budějovicemi.

Ještě dříve než okusil českou nejvyšší soutěž, přišel ostrý debut na reprezentačním poli. Trávník jej prožil na mistrovství světa hráčů do 17 let v Mexiku, kde v roce 2011 zasáhl do všech tří zápasů národního týmu v základní skupině. Mužstvu se sice nepodařilo postoupit do vyřazovacích bojů, záložník Slovácka však od té doby dostával pravidelné pozvánky do všech následujících věkových kategorií české reprezentace.

Michal Trávník
zdroj: http://fotbalovalvicata.cz/

Na klubové úrovni jeho zápasové zatížení s postupujícími roky vzrůstalo a v loňské sezoně pak zaznamenal svůj první gól v první lize. V květnu 2014 přesným zásahem do sítě Znojma pomohl k výhře 2:0. Bylo to necelé tři týdny poté, co dostal svoji premiérovou pozvánku do týmu Fotbalových lvíčat. V přátelském zápase na Slovensku se uvedl parádně, když svůj debut oslavil brankou.

Od té doby dostal Trávník šanci ještě ve třech zápasech "jednadvacítky", naposledy v přípravě s Německem, v listopadu loňského roku. A mladý záložník Slovácka věří, že se stejnému soupeři postaví i letos v červnu. "Těším se na tu atmosféru Eura. To, že je to u nás, z toho dělá něco extra. Uděláme všechno pro to, abychom doma uspěli," dodává.

Zdroj
http://fotbalovalvicata.cz/

Hlavní zprávy

Nejčtenější články