Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/24

Real zaváhání Barcelony využil a opět odskočil na čtyři body

Madrid – Mohli se minimálně do neděle posunout na první příčku, místo toho fotbalisté Barcelony přišli o sérii jedenácti vítězných soutěžních zápasů v řadě. Katalánci doma nestačili na Málagu, s níž prohráli 0:1. Jediný gól vstřelil v sedmé minutě Juanmi. Atlético Madrid zvládlo večerní duel s Almerií, na výsledku 3:0 se výraznou měrou podílela útočná dvojice Mandžukič - Griezmann.

Slavící fotbalisté Realu Madrid
zdroj: ČTK/EFE autor: Morell

Real byl na půdě Elche lepší už v prvním poločase, přesto se do šaten šlo za bezbrankového stavu. Hráči Bílého baletu se přitom mohli zlobit na rozhodčího, který kvůli domnělému ofsajdu neuznal povedený gól Benzemy z akrobatické pozice.

Francouzský útočník se však branky přece jen dočkal, v úvodu druhé půle dorážel z bezprostřední blízkosti sražený centr Ronalda. Na střeleckou listinu se nakonec zapsal také sám Ronaldo, který se trefil hlavou po centru Isca. Pro portugalskou hvězdu to byl první ligový gól od 18. ledna po 340 minutách hry. Ronaldo zůstává s 29 zásahy nejlepším střelcem španělské Primery Division.

Tři body pro Real mohli obzvláště těšit také Ikera Casillase, který čistým kontem oslavil svůj jubilejní 500. ligový zápas v dresu Realu Madrid.

Katalánský celek do utkání nevkročil dobře, což potrestal po dlouhém výkopu brankáře Kameniho a chybě obránce domácích Alvese jedenadvacetiletý útočník Juanmi a připsal si pátou trefu v sezoně.

Druhý tým španělské ligy se snažil o vyrovnání a zejména v závěru měl hned několik slibných příležitostí, Málaga ale byla rovnocenným soupeřem, což dokládá i celkový poměr střel 11:11. Barcelona tak podruhé v sezoně odevzdala na stadionu Camp Nou plný počet bodů

"Nebylo by správné v souvislosti s porážkou ukazovat na jednotlivé hráče. Tým nehrál na potřebné úrovni. Všechny naše útoky v druhém poločase vedly k soupeřovým únikům. Snažili jsme se neustále útočit středem hřiště, bylo pro nás ale velmi těžké vytvořit si šance a hráli jsme příliš neorganizovaně. Rád bych si myslel, že to byla pouze náhoda, ale uvidíme, co se stane v příštích týdnech," zhodnotil zápas kouč Barcelony Luis Enrique.

Gerard Piqué z Barcelony
zdroj: ISIFA/EPA/ autor: Alejandro Garcia

Do vedení v utkání proti Almeríi dostal Atlético ve 13. minutě z penalty chorvatský reprezentant Mandžukič, který se dále asistencemi podílel na obou Griezmannových gólech. Francouz se v posledních pěti ligových utkáních trefil šestkrát a se 14 brankami na kontě se zařadil na čtvrté místo v tabulce střelců španělské ligy.

Valencie potřetí v řadě vyhrála, na půdě poslední Córdoby ale rozhodl o tříbodovém zisku až v 81. minutě Piatti. Zůstala tak i po 24. kole na čtvrtém místě o tři body za třetím Atléticem.

Španělská fotbalová liga - 24. kolo:

Getafe - Espaňol Barcelona 2:1 (33. Sarabia, 57. Álvaro - 89. Arbilla), FC Barcelona - Málaga 0:1 (7. Juanmi), Córdoba - Valencie 1:2 (74. Ghilas z pen. - 38. Gomes, 81. Piatti), Atlético Madrid - Almería 3:0 (20. a 29. Griezmann, 13. Mandžukič z pen.), San Sebastian - FC Sevilla 4:3 (48. a 90. Prieto, 16. Agirretxe, 82. vlastní Arribas - 43. Kolodziejczak, 67. Bacca, 78. Gameiro z pen.), Bilbao - Vallecano 1:0 (86. Aduriz), Villarreal - Eibar 1:0 (71. Vietto), Elche - Real Madrid 0:2 (56. Benzema, 69. Ronaldo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články