Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Hradec rozstřílel Zlín 5:0, ve finále ho čekají České Budějovice

Brozany nad Ohří Fotbalisté Bohemians Praha 1905 neobhájí titul v Tipsport lize. Po bezbrankovém semifinále v Brozanech prohráli s Českými Budějovicemi v penaltovém rozstřelu. Druhým finalistou je Hradec Králové, který navázal na stoprocentní bilanci ze základní skupiny a druholigový Zlín jednoznačně přehrál 5:0. Všechny branky padly už v prvním poločase.

Hradec, který je v ligové tabulce na posledním místě, si finále zahraje vůbec poprvé. Jeho soupeřem bude vítěz duelu mezi obhájcem titulu Bohemians Praha 1905 a Českými Budějovicemi. "Votroci" už v závěru podzimu ukazovali zlepšenou formu a v zimní přípravě to zatím potvrzují. Vyhráli skupinu se třemi výhrami včetně duelu s favorizovanou Mladou Boleslaví a v semifinále si vyšlápli i na Zlín.

Vstup do utkání vyšel zejména Štípkovi, který nejprve sám zakončil brejk přes polovinu hřiště přesnou ranou a chvíli na to střelou do tyče připravil gólovou dorážku pro Dvořáka. Čermák pak technicky z 18 metrů trefil šibenici a prosadili se také Mareš a znovu Dvořák. Po změně stran už se utkání spíše dohrávalo, oba celky šetřily síly na nedělní zápasy o konečné umístění.

Klokani mohli jako první tým v historii obhájit titul, ale proti Českým Budějovicím propadli v koncovce. Po většinu utkání měli herně navrch, ale šance neproměnili. A když na druhé straně trefil českobudějovický Benát jen tyč, dospěl zápas k remíze a o postupujícím musely rozhodnout penalty.

První čtyři exekutoři na obou stranách byli úspěšní, ale v páté sérii selhal zkušený Šírl, jehož pokus do středu branky brankář Křížek vyrazil. Naopak Kladrubský nezaváhal a poslal České Budějovice do finále. "Penaltovou loterii jsme zvládli lépe a zápas jsme dotáhli do vítězného konce. Z postupu do finále máme radost a zítra se s Hradcem určitě popereme o celkové vítězství," uvedl trenér Budějovic Luboš Urban.

"Když už jsme do Final Four postoupili, tak jsme samozřejmě chtěli uspět už v semifinále s Bohemkou. První poločas se mi moc nelíbil. Byli jsme všude pozdě a soupeř nás přehrával. Postupně jsme hru vyrovnávali. Těch vyložených šancí jsme měli ve druhém poločase více, avšak gól jsme nedali a rozhodnout musely penalty," dodal Urban.

Je nám líto, video expirovalo.
Do finále Tipsport ligy míří Budějovice a Hradec

Výsledky semifinále fotbalové Tipsport ligy:

Hradec Králové - Zlín 5:0 (5:0)
Branky: 14. a 41. Dvořák, 11. Štípek, 31. A. Čermák, 40. P. Mareš.

Bohemians Praha 1905 - České Budějovice 0:0, na pen. 4:5

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články