Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sparta remizovala s Teplicemi, v čele ligy má pouze bodový náskok před Slávií

Praha - Fotbalisté Sparty remizovali v dnešním utkání sedmého ligového kola na svém hřišti s Teplicemi 0:0 a v čele tabulky mají náskok jednoho bodu před Slavií. Obhájce titulu se vrátil na druhé místo po hladké večerní výhře 3:0 ve Zlíně, poražený celek klesl na předposlední příčku.

Miroslav Matušovič
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Sparťané měli po většinu zápasu proti Teplicím výraznou převahu, přesto hosté na konci utkání oslavovali zisk bodu za bezbrankovou remízu. Zápas nemusel skončit 0:0, pokud by rozhodčí Franěk nařídil penaltu, k čemuž měl během duelu několik příležitostí na obou stranách. Po utkání mu proto spílali hráči obou týmů přímo na trávníku i bezmála sedm tisíc diváků na tribunách, svazový delegát ohodnotil jeho výkon nízkou známkou pět.

Zápas dvou na podzim defenzivně laděných týmů přinesl překvapující úvod v podobě hostující ofenzivy, která se hned po výkopu snažila překvapit domácí obranu rychlým gólem. Sparťané se ale z ataku soupeře rychle oklepali a hned první závar před teplickou brankou mohl skončit nebezpečnou akcí, kdyby však útočníka Doška nepovalil uvnitř šestnáctky Matula. Rozhodčí Franěk ale penaltu nepískl a podobně benevolentně pak posoudil v 26. minutě také střet Kladrubského s Junem, po němž se hostující útočník skácel k zemi s nakopnutým obličejem.

Až do této chvíle hřiště jasně ovládala Sparta. Aktivní byl především Kulič, který pálil z levé i z pravé strany, ale ani jednou neuspěl. Jednou díky skvělému zákroku Belice, podruhé jeho příčný pokus minul branku. Hostující gólman se ale vytáhl také při Kiselově dělovce z desáté minuty.

Hosté si vypracovali slibnější akce až zase v závěru poločasu. Nejprve Klein po trestném kopu ve snaze ohrozit Kozáčika míč kopl od sparťanské branky, Junovu ránu ze šestnáctky zase srazil směrem na roh stoper Řepka. Právě on byl nejvýraznější postavou domácích, jinak se diváci velkého představení nedočkali.

Hosté naopak při každé akci dokazovali, že nechtějí z Letné odjíždět s prázdnou. V 51. minutě zazlobil po nenápadné akci Stožický, který nastřelil z takřka nulového úhlu z boku sparťanskou tyč.

Zatímco hráči obou týmů po pauze projevili více fotbalovosti, rozhodčí Franěk svými verdikty rozčiloval oba tábory. Zatímco kolem šestnáctek odpouštěl jeden faul za druhým, uprostřed hřiště kouskoval hru. Největší kritiky tribun se dočkal v 61. minutě, kdy se domácí dožadovali penalty za údajnou ruku hostujícího obránce.

Osmnáct minut před koncem se už přece jen zdálo, že se sparťanští fanoušci budou radovat z vedení, jenže dělovka střídajícího Kušníra jen orazítkovala konstrukci Belicovy branky. Sparta v závěru neustále stupňovala svou snahu po vítězném gólu, zatímco hosté se už pouze zatáhli do obrany a se vší námahou odvraceli letenské ataky. Jejich pasivní hra s řadou zdržování jim ale nakonec přinesla ovoce v podobě remízy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články