Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Nováček Bohemians dokázal přehrát třetí Liberec

Praha - Fotbalisté Bohemians, nováčka ligy, dokázali v sedmém vystoupení podruhé vyhrát. Díky výhře 2:0 nad Slovanem Liberec se vyhoupli ze sestupového 15. místa o čtyři příčky nahoru. Šťastnými střelci zelenobílého týmu se stali Zoubek a Kincl.

V úvodu měli fotbalovější hosté mírnou převahu, která mohla být korunována úspěchem při první velké šanci v 19. minutě. Hostující Kerič běžel sám na brankáře Wintera, chtěl jej prostřelil po levé ruce, ale domácí gólman míč reflexivně vyrazil nohou na roh.

O dvě minuty později kapitán Zoubek dostal míč těsně za polovinou hřiště, popoběhl a krásnou ranou z pětadvaceti metrů poslal míč přesně do růžku liberecké branky, kde se gólman Hauzr na střelu natahoval marně. Gól ligového nováčka povzbudil a po krátce nato opět Zoubek poslal po levé straně Zbončáka a po jeho centru hlavičkoval Kincl, ale míč poslal přesně do náruče brankáře Hauzra.

Očekávaný nápor třetího týmu tabulky po přestávce nepřišel, naopak Liberec mohl rychle inkasovat podruhé. V 50. minutě pronikl do vápna Kincl, přihrál Jeslínkovi, ten ale v gólové šanci branku netrefil. Vzápětí si oba hráči role vyměnili, ale Hauzr byl na místě. Domácí to mohlo mrzet, protože Kerič mohl vyrovnat, jenže jeho tvrdou ránu chytil Wintr. Do otevřené obrany Liberce se ale pronikalo stále jednodušeji a čtvrt hodiny před koncem to domácí využili k pojištění výhry. Macháček v pokutovém území obehrál dva obránce a na jeho centr si nejvýše naskočil Kincl, který připomněl své nejlepší kanonýrské časy a rozhodl o domácí výhře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články