Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Portugalci udolali v přípravě Argentinu gólem z nastavení

Praha – Souboj fotbalových rivalů Messiho a Ronalda na neutrální půdě v Manchesteru dopadl lépe pro portugalského reprezentanta. Stejným výsledkem 1:0 zvítězili mistři světa Němci na hřišti posledních evropských šampionů Španělů a připravili jim první domácí porážku po 34 zápasech. Anglie zase v ostrovním derby triumfovala ve Skotsku 3:1 i díky dvěma trefám Rooneyho.

Messi a Ronaldo se potkali v přátelském utkání na Old Trafford
zdroj: ČTK/AP autor: Mike Egerton

Portugalci v Manchesteru zvítězili nad stříbrnými medailisty z letošního mistrovství světa Argentinci 1:0. O výhře rozhodl v nastavení premiérovým gólem při druhém reprezentačním startu střídající Raphaël Guerreiro.

V té době už nebyl na hřišti ani jeden z posledních dvou držitelů Zlatého míče pro nejlepšího hráče světa. Oba velcí rivalové Portugalec Cristiano Ronaldo i Argentinec Lionel Messi odehráli jen první půli. Aktivnější byl argentinský lídr, ale ve své největší šanci trefil z velkého úhlu jen tyč. Ronaldo, který se vrátil na Old Trafford, kde v minulosti oblékal dres tamního Manchesteru United, svou největší možnost prováhal zbytečnými kličkami a vystřelil vysoko nad.

Bitva posledních dvou mistrů světa Španělska a Německa na stadionu ve Vigu dlouho spěla k bezbrankové remíze. V 89. minutě ale za vápnem napřáhl Toni Kroos a přízemní střelou k tyči překonal debutanta v národním týmu brankáře Casillu, který v 77. minutě vystřídal veterána Casillase.

Němcům tak vyšla odveta za poslední dvě porážky 0:1, které se Španělskem utrpěli ve finále Eura v roce 2008 a semifinále světového šampionátu o dva roky později.

Slováci završili úpěšný rok výhrou nad Finy

Slovensko zakončilo kalendářní rok šestým vítězstvím po sobě. Svěřenci Jána Kozáka porazili Finsko 2:1 a navázali na čtyři výhry z úvodu kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Slováci zvítězili v osmi z devíti letošních zápasů, jedinou porážku utrpěli v květnu v přípravě proti Rusku.

Kozákovi svěřenci vstoupili do posledního duelu v tomto roce ve velkém stylu. Už ve 34. sekundě napřáhl zpoza vápna Hološko a tečovanou přízemní střelou otevřel skóre. V sedmé minutě vedli Slováci už 2:0, když se hlavou prosadil Hamšík. Do poločasu Finové snížili poté, co si srazil balon odražený od tyče do vlastní sítě Hubočan. Po změně stran měli Finové několik šancí, ale srovnat se jim nepovedlo.

Anglie porazila rivala ze Skotska pošesté z posledních sedmi soubojů. Na výhře 3:1 se v Glasgow dvěma góly podílel Wayne Rooney, který má nyní na kontě 46 reprezentačních branek a osamostatnil se na třetím místě anglické historické tabulky kanonýrů. Na vedoucího Bobbyho Charltona ztrácí tři trefy.

Přípravná fotbalová utkání:

Slovensko - Finsko 2:1 (2:1) Branky: 1. Hološko, 7. Hamšík - 45.+1 vlastní Hubočan.

Slovinsko - Kolumbie 0:1 (0:1) Branka: 43. A. Ramos.

Bělorusko - Mexiko 3:2 (0:0) Branky: 50. Kisljak, 55. Signěvič, 81. Něchajčik - 47. a 53. R. Jiménez.

Rakousko - Brazílie 1:2 (0:0) Branky: 75. Dragovic z pen. - 64. D. Luiz, 83. Firmino.

Řecko - Srbsko 0:2 (0:0) Branky: 60. Petrovič, 90.+2 Gudelj.

Rumunsko - Dánsko 2:0 (0:0)

Branky: 53. a 59. Keserü.

Estonsko - Jordánsko 1:0 (1:0) Branka: 16. Anier.

Ukrajina - Litva 0:0

Maďarsko - Rusko 1:2 (0:0) Branky: 86. Nikolics - 49. Ignaševič, 80. Keržakov.

Španělsko - Německo 0:1 (0:0) Branka: 89. Kroos.

Polsko - Švýcarsko 2:2 (1:1) Branky: 45.+1 Jedrzejczyk, 61. Milik - 4. Drmic, 87. Frei.

Irsko - USA 4:1 (1:1) Branky: 55. a 87. Brady, 7. Pilkington, 82. McClean - 38. Diskerud.

Portugalsko - Argentina 1:0 (0:0) Branka: 90.+1 Guerreiro.

Itálie - Albánie 1:0 (0:0) Branka: 82. vlastní Salihi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články