Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia chce s Vasluií vyhrát bez inkasovaného gólu

Praha - Fotbalisté Slavie hodlají ve čtvrtek učinit první krok k částečné nápravě ztrát po vyřazení z Ligy mistrů. Na domácím stadionu v Edenu jim bude v prvním kole Poháru UEFA stát v cestě nováček evropských pohárových bojů FC Vaslui. Slávisté jsou před dvojzápasem papírovým favoritem a v prvním utkání chtějí zvítězit bez inkasovaného gólu.

Fotbalista Slavie Tomáš Necid
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Za soupeře mají slávisté neznámý, ale velmi ambiciózní celek. FC Vaslui byl založen teprve v roce 2002 a nejvyšší soutěž hraje jen tři roky, přesto patří k nejlepším rumunským celkům. A jeho majitel Adrian Porumboiu, bývalý mezinárodní rozhodčí a dnes úspěšný podnikatel, s ním má velké plány.

"Čeká nás kvalitní soupeř. A to si neděláme alibi. Viděl jej asistent Řehák a potvrdil mi to i kouč Temešváru Dušan Uhrin," řekl slávistický trenér Karel Jarolím. "Je to kompaktní mužstvo, v sestavě je Rumunů poskrovnu. Je to dobře poskládaný celek a dostatečně agresivní," pokračoval Jarolím s tím, že poznatků o hře soupeře má dostatek. "Doma potřebujeme vybojovat takový výsledek, abychom do odvety mohli jít klidněji. Každopádně neinkasovat a nějakou branku dát," přál si Jarolím.

Několik opor chybí, Šmicer je ale připraven

Slávistický trenér stále nebude moci počítat s obráncem Dřížďalem, který ale již začíná trénovat, nejistý je start i útočníka Šenkeříka. Naopak na lavičce by měl být zkušený Šmicer, který odehrál již několik minut v posledním ligovém souboji proti Jablonci.

Zatímco Slavii generálka vyšla, Vaslui v sedmém kole domácí soutěže poprvé v sezoně prohrál. Na domácím trávníku 1:2 s Dinamem Bukurešť. "Rozhodně ale nebyli slabší. Branku dostali až v nastaveném čase, když hráli v deseti po odstoupení zraněného stopera Canua," řekl Jarolímův asistent Pavel Řehák. "Je to těžký soupeř ve všech řadách. Od brankáře Kuciaka přes stopera Munteana, záložníka N'Doyeho a útočníka Temwanjeru. Je to kompaktní celek a navíc hodně houževnatý a fotbalový," pokračoval Řehák.

Slavia chce hrát rychle na jeden dotek

Soupeř se často snaží hrát ofenzivní fotbal. "Ale když vedli s Dinamem, tak bránili v deseti. Myslím, že tak budou hrát i v Praze. Chce to na ně vyzrát rychlou kombinací na jeden dva doteky," pokračoval Řehák. Upozornil ale, že kompaktnost obrany rumunského celku by mohla utrpět, pokud by nemohl nastoupit Canu.

FC Vaslui postoupil do Poháru UEFA z Poháru Intertoto, v němž vyřadil ázerbájdžánský Neftči Baku. V druhém předkole Poháru UEFA potom vyřadil po výsledcích 2:0 a 3:1 lotyšský Metalurgs Liepájas. Trenér mužstva Viorel Hizo spoléhá na srbského záložníka Ljubinkoviče, který patří k nejlepším střelcům rumunské ligy. Nedávno k němu přišel z Rapidu další kanonýr Burdujan a spolu s Temwanjerou ze Zimbabwe tvoří hlavní údernou sílu týmu.

Zápas začne ve čtvrtek v 19:15 a bude jej řídit trojice gruzínských rozhodčích v čele s Paniašvilim.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články