Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hiddink: Češi fotbal hrát umí. Je to atraktivní tým

Praha – Zatímco v Česku si za výkon v generálce proti USA fotbalová reprezentace vysloužila kritiku, trenér Nizozemska Guus Hiddink měl pro svěřence Pavla Vrby pouze slova chvály. Podle zkušeného kouče, který "Oranjes" převzal po mistrovství světa, Češi ukázali, že fotbal stále hrát umí a že v úterním kvalifikačním střetnutí narazí jeho tým na kvalitního soupeře.

Guus Hiddink
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Nechci tady před novináři nějak důkladně analyzovat přednosti a slabiny soupeře, ale viděl jsem zápas s Amerikou, kde Češi hráli velice dobře a čerstvě," řekl Hiddink na tiskové konferenci.

"Měli pět až šest šancí, které mohli proměnit. Je to atraktivní tým a umí hrát fotbal. Bohužel (brankář Petr) Čech s obráncem udělali jednu chybu, která byla potrestána," připomněl sedmašedesátiletý kouč. "Celkově si myslím, že Česko je kvalitní tým. Co se týká obránců, umějí hrát velice útočně," přidal Hiddink.

Ani bronzovým medailistům z letního mistrovství světa se nepovedla generálka na start kvalifikace. Ve čtvrteční přípravě prohrálo Nizozemsko v Itálii 0:2 i vinou vyloučení obránce Bruna Martinse Indiho a dvou inkasovaných branek během úvodní desetiminutovky.

"Nechci, abychom takové zápasy prohrávali, ale na druhou stranu to může být dobře," uvažoval nástupce Louise van Gaala. "Příprava často končí dobře a nakonec se důležitý zápas nepovede. Možná v tomto ohledu bylo dobré dostat takovou ránu přes nos a naopak ostrý zápas zvládneme," řekl Hiddink.

Jeho svěřenci už prý vědí, v jaké sestavě na Letné nastoupí. "Mohou tam být změny od zápasu s Itálií, ale moc jich nebude. Myslím, že v Praze začneme hrát spíše útočně," prozradil zkušený kouč, jenž vedl Nizozemsko už v letech 1994 až 1998. Kvůli zranění budou Hiddinkovi určitě chybět Arjen Robben, Ron Vlaar, Klaas-Jan Huntelaar, Rafael van der Vaart a Jordy Clasie.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace absolvovala poslední trénink před duelem s Nizozemskem
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články