Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Liverpool po sedmi letech doma porazil Manchester United

Liverpool (Británie) - Fotbalisté Liverpoolu dnes ukončili sedm let trvající sérii domácích neúspěchů s Manchesterem United. Úřadujícího ligového šampiona porazili na stadionu Anfield Road v duelu dvou nejúspěšnějších anglických klubů 2:1 a posunuli se na první místo tabulky Premier League.

Radost hráčů Liverpoolu
zdroj: AP

Tým trenéra Rafaela Beníteze, který nechal na lavičce po menších operacích se zotavující největší hvězdy týmu útočníka Fernanda Torrese a záložníka Stevena Gerrarda, nevstoupil do zápasu nejlépe. Naopak v novém působišti se už ve třetí minutě skvěle uvedl Dimitar Berbatov. Bulharský útočník, který přišel v poslední den přestupového období do United za 37,7 milionu eur (934 milionů korun) z Tottenhamu, přihrál na úvodní gól zápasu Carlosi Tévezovi.

Livepoolu se poté podařilo dostat soupeře pod tlak, ale vyrovnání "Reds" přinesla velká dávka štěstí. Brankář Manchesteru Edwin van der Sar vyboxoval tečovanou střelu domácího Xabiho Alonsa do kolen spoluhráče Wese Browna, od kterého se míč odrazil do branky. Liverpool se tak proti United v Premier League střelecky prosadil po sedmi zápasech bez gólu.

Domácí zatlačili soupeře i po přestávce, nápor však dlouho nedokázali využít. Podařilo se jim to až v 77. minutě, kdy Javier Mascherano vydoloval ve vápně míč v souboji s dvěma obránci a Dirk Kuijt přihrál na vítězný gól Ryanu Babelovi. Manchester navíc dohrával v závěru v oslabení, když v nastavení byl po druhé žluté kartě vyloučen obránce Nemanja Vidič.

Trenér Benítez se mohl radovat z vůbec prvního ligového triumfu nad Manchesterem od roku 2004, kdy přišel do Liverpoolu. Doposud United porazil jen jednou, před dvěma lety v pátém kole Anglického poháru.

Ostře sledovanému zápasu předcházel protestní pochod domácích fanoušků. Asi 2000 příznivců dalo v ulicích kolem stadionu Anfield Road najevo nespokojenost s americkými majiteli klubu Tomem Hicksem a Georgem Gilletem, který dnes v Liverpoolu sledoval svůj první zápas v sezoně.

Příznivci Liverpoolu, podle nichž majitelé neplní sliby, když mimo jiné otálí se slibovanou výstavbou nového stadionu, pochodovali s transparenty "Pryč s lháři!" a skandovali "Amíci ven!"

Liverpool - Manchester United 2:1 (26. vlastní Brown, 77. Babel - 3. Tévez).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články