Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenér USA Klinsmann do Česka nepřiveze největší hvězdy

New York – Pouze deset hráčů z týmu, jenž na mistrovství světa v Brazílii došel do osmifinále, nominoval na zápas s českou reprezentací trenér USA Jürgen Klinsmann. Německý kouč vsadil na začátku nového cyklu na mladé a do svého výběru tak nezahrnul kapitána Clinta Dempseyho či zkušeného záložníka Jermaina Jonese.

Jürgen Klinsmann
zdroj: imago sportfotodienst

V Klinsmannově výběru pro duel v Praze na Letné figuruje jedenáctka hráčů s deseti a méně starty za národní tým a hned šestice fotbalistů, kteří ještě za dospělou reprezentaci nehráli. Patnácti z 22 nominovaných hráčů je 24 let či méně. Už dříve se omluvil zkušený brankář Tim Howard, který si dal v národním celku roční pauzu.

"Na nadcházející zápas se díváme jako na začátek našeho projektu směrem k mistrovství světa v Rusku v roce 2018 a první možnost podívat se na mnoho talentovaných hráčů, kteří hrají v Evropě. Jsou připraveni bojovat o místo v seniorské reprezentaci," řekl Klinsmann.

Nominace USA:

Brankáři: Cody Cropper (Southampton/Angl.), Brad Guzan (Aston Villa(Angl.), Nick Rimando (Salt Lake/USA)

Obránci: John Brooks (Hertha Berlín/Něm.), Geoff Cameron (Stoke/Angl.), Timmy Chandler (Frankfurt/Něm.), Greg Garza (Tijuana/Mex.), Fabian Johnson (Mönchengladbach/Něm.), Michael Orozco (Puebla/Mex.), Tim Ream (Bolton/Angl.)

Záložníci: Alejandro Bedoya (Nantes/Fr.), Joe Corona (Tijuana/Mex.), Mix Diskerud (Trondheim/Nor.), Julian Green (Bayern Mnichov/Něm.), Emerson Hyndman (Fulham/Angl.), Alfredo Morales (Ingolstadt/Něm.), Brek Shea (Stoke/Angl.)

Útočníci: Jozy Altidore (Sunderland/Angl.), Joe Gyau (Borussia Dortmund II/Něm.), Jordan Morris (Stanford/USA), Rubio Rubin (Utrecht/Niz.), Bobby Wood (Mnichov 1860/Něm.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články