Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Brno čekají neporažené Teplice, Jihlava chce odvrátit nelichotivý rekord

Praha – Tři zápasy čekají na výhru fotbalisté Brna. Zbrojovka by ráda ukončila čekání na triumf proti Teplicím, které však v novém ročníku nepoznaly chuť porážky. O první bodový zisk v sezoně bude usilovat v druhém pátečním střetnutí Jihlava, která přivítá České Budějovice. Vysočina bude zároveň odvracet nelichotivý rekord. Jen tři celky v minulosti zůstaly i po šestém kole bez bodu. Přímý přenos utkání Brno - Teplice sledujte od 17:50 na ČT sport. Textový on-line přenos pak na našem webu.

Brno jde do utkání s Teplicemi s velmi pozitivní bilancí z minulého ročníku, kdy obě vzájemná utkání proti svému soupeři ovládlo. Severočeši však negativní bilanci s Jihomoravany chtějí prolomit.

"Čeká nás těžký zápas, protože Brno hraje lépe, než ukazují jeho výsledky. Hra Brna nám moc nesedí, v minulé sezoně jsme se Zbrojovkou prohráli oba zápasy. Nevím přesně, čím to je. Přitom Brno hraje často podobným stylem jako my, na tři obránce, takže ten systém dobře známe," řekl trenér Zdeněk Ščasný.

Brno je už devět utkání doma bez porážky, trenér Václav Kotal však musí řešit potíže se skládáním sestavy. Kvůli trestu chybí obránce Jakub Jugas, zraněný je nejlepší střelec Miroslav Markovič a zdravotní problémy mají i další opory.

"Zranění Markoviče je komplikací, protože se dostával do formy. Nejsme v komfortní situaci. V posledních zápasech jsme zbytečně ztratili body. Jedině zodpovědná obrana a kvalitnější útočná fáze nám může zajistit úspěch proti silnému a ambicióznímu soupeři, jakým Teplice jsou," uvedl Kotal.

Zbrojovka Brno - FK Teplice

Předpokládané sestavy:

Brno: Hladký - Kaščák, Košťál, P. Buchta - Malík, Fischer, Zavadil, Hyčka - Pašek, Vávra, Sýkora.

Teplice: Grigar - Matula, Lüftner, Jablonský, Krob - Táborský, Ljevakovič - Vůch, Litsingi, Nivaldo - Mahmutovič.

Zajímavosti:

- Brno doma bodovalo v 9 zápasech v řadě, naposledy doma prohrálo loni v listopadu s Plzní - Brno si v posledních 15 zápasech dalo 3 vlastní góly

- Teplice v minulé sezoně s Brnem prohrály oba zápasy (0:1, 2:3)

- Z posledních 16 vzájemných utkání vyhrál domácí celek jen třikrát

- Teplice v lize ještě neprohrály (1 výhra, 3 remízy)

- Teplice mají o zápas méně, utkání 2. kola s Českými Budějovicemi bylo kvůli úmrtí ředitele klubu Františka Hrdličky odloženo na 2. září

- Teplice daly v nové sezoně 5 branek a o každou se postaral jiný střelec

- Mahmutovič (Teplice) může nastoupit ke 150. utkání v české lize

Jihlava proti Budějovicím odvrací negativní rekord

Pouze ve dvou sezonách se dosud stalo, že by po šestém kole některý z týmů neměl ani bod. V ročníku 1993/94 se to přihodilo Dukle a Hradci Králové a v sezoně 1997/98 Lázním Bohdaneč. Všechny tři celky bodovaly až v sedmém kole. Jihlava se bude snažit, aby se do této společnosti nepřidala.

"Náš cíl bude jednoznačný - zvítězit. V týmu logicky nepanuje ideální atmosféra, což se přenáší i do tréninku. Na hráčích je vidět velká snaha a koncentrace, ovšem chybí jim lehkost a herní pohoda. Snažíme se pracovat na sebevědomí hráčů," řekl trenér Petr Rada.

V cestě stojí České Budějovice, které jako nováček vstoupily do ligy poměrně dobře. Hodně si polepšily zejména minulou výhrou nad Mladou Boleslaví, přestože hrály už od prvního poločasu o deseti.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Ostrava - Brno

"Vítězství s Boleslaví nám hodně pomohlo, ale musíme už koukat dál. Čeká nás poslední zápas před reprezentační pauzou, Jihlava má nula bodů, takže já říkám, že jdeme do války. Je to jeden z mančaftů, se kterými bychom se měli rovnat. Bod by byl skvělý, tři body úplně fantastické. Hlavně by nám to strašně pomohlo do dalších kol," řekl trenér Luboš Urban, který je jihlavským odchovancem a Vysočinu v minulosti i trénoval.

Jihlava se na nelichotivou situaci pokusila reagovat příchodem tří posil, na hostování získala útočníka Mariána Kováře a ze Slovenska přivedla záložníky Babatoundeho Bella a Petera Šulka. "Je docela pravděpodobné, že některý z nových hráčů v sestavě už v pátek nastoupí. Jejich příchod byl nutnou reakcí na dosavadní výkony týmu, potřebovali jsme zvýšit kvalitu a konkurenci na některých postech," dodal Rada.

Vysočina Jihlava - Dynamo České Budějovice

Předpokládané sestavy: Jihlava: Hanuš - Vidlička, Tlustý, J. Krejčí, Marek - Jungr, Kučera, Jánoš, Vaculík - Harba, Kovář.

České Budějovice: Křížek - Klesa, Lengyel, P. Novák, Machovec - Vošahlík, Benát, Volešák, Koreš, Hora - Linhart.

Zajímavosti:

- Jihlava prohrála všech 5 ligových zápasů v nové sezoně a vypadla i z poháru

- pokud Jihlava znovu prohraje, vyrovná rekord české ligy, po 6 kolech byly bez bodu Dukla a Hradec Králové v sezoně 1993/94 a Lázně Bohdaneč v sezoně 1997/98

- Jihlava dala v dosavadních 5 zápasech jediný gól

- Jungr (Jihlava) hrával za Č. Budějovice

- Tlustý (Jihlava) může nastoupit k 50. utkání v první lize

- trenér Č. Budějovic Urban vedl v letech 2009 až 2010 v druhé lize Jihlavu, za kterou i hrával

- Č. Budějovice mají na kontě o jeden zápas méně, duel s Teplicemi byl kvůli úmrtí ředitele severočeského klubu Hrdličky odložen na 2. září

- Č. Budějovice v posledních 3 kolech vždy inkasovaly gól do 5. minuty

- Č. Budějovice v lize z posledních 10 venkovních zápasů uhrály jen 2 remízy

- Jihlava v týdnu přivedla tři posily Bella, Kováře a Šulka

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články