Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bratislavský Slovan s Borisovem vyrovnal až v závěru

Bratislava - Tři góly vstřelili fotbalisté bratislavského Slovanu ve 4. předkole Ligy mistrů v utkání s BATE Borisov, stačilo to však pouze k remíze. Slovan si totiž vstřelil vlastní gól do šatny před půlí, srovnal deset minut před koncem, potenciální vedoucí gól pak neuznali rozhodčí. V lehce výhodnější pozici tak bude před odvetou běloruský BATE.

Radost hráčů Slovanu Bratislava
zdroj: SME autor: Vladimír Simiček

Slovan začal aktivně, ale úvodní převahu gólově nezužitkoval. Fořt z dobré pozice trefil jen brankáře Černika, který poté vytáhl i dalekonosnou střelu kapitána Žofčáka. BATE poté převzalo iniciativu. Ve 26. minutě ještě Krivec z přímého kopu trefil břevno. Minutu před pauzou ale Jablonský chtěl odvrátit míč před nabíhajícím Rodionovem a smolně překonal vlastního brankáře Perniše.

Poprvé od roku 1975 diváci vyprodali bratislavské Pasienky a domácí fotbalisté jim udělali radost v 80. minutě. Zkušený útočník Vittek, jenž nahradil Fořta, se dobře zorientoval v pokutovém území a pohotovou střelou vyrovnal. O chvíli později povzbuzený Slovan ze standardní situace dokonce skóre otočil, rozhodčí však branku neuznali kvůli ofsajdu Vitteka.

Dobrou pozici do odvety si vytvořil Zenit Petrohrad, jenž zvítězil 1:0 na hřišti Standardu Lutych. Stejný výsledek si odváží také Porto ze hřiště Lille. Jen z lavičky sledoval domácí porážku obránce David Rozehnal. Celtic Glasgow, který po verdiktu UEFA postoupil do čtvrtého předkola LM místo svého přemožitele Legie Varšava, remizoval 1:1 v Mariboru. Totožný výsledek uhrál APOEL Nikósie v Aalborgu. Z dnešních pěti utkání tak ani jednou nezvítězil domácí tým.

Mistrovská část:

Aalborg - APOEL Nikósie 1:1 (1:0)

Branky: 16. Thomsen - 54. Vinicius.

Maribor - Celtic Glasgow 1:1 (1:1)

Branky: 14. Bohar - 6. McGregor.

Slovan Bratislava - BATE Borisov 1:1 (0:1)

Branky: 80. Vittek - 44. vlastní Jablonský.

Nemistrovská část:

Standard Lutych - Zenit Petrohrad 0:1 (0:1)

Branka: 16. Šatov. Lille - FC Porto 0:1 (0:0) Branka: 61. Herrera.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy