Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Dva nečekané starty: Slavia v euforii, Liberec v útlumu

Praha – Že by se Slavia po tragickém loňském ročníku vydala lepší cestou? Soudě dle prvních dvou kol by to tak mohlo být. Pražané oba zápasy vyhráli a po letech si mohou užívat pohled na tabulku. Navíc je v následujícím kole čeká Liberec, který se rozhodně nenachází v optimální formě. Naopak. V lize nejdříve remizoval na hřišti nováčka z Budějovic, v utkání s Příbramí se ani jeden celek nezmohl na gól. Slovan má navíc v hlavě nepěkné rumunské představení v Evropské lize a před domácí odvetou se mu přehršel optimismu rozhodně nedostává. Utkání Liberec – Giurgiu sledujte ve čtvrtek od 18:00 v textovém on-line přenosu, od 22:00 vysílá program ČT sport Studio fotbal extra. Zápas Slavie s Libercem pak sledujte v neděli od 19:55.

Radující se slávisté
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Před utkáním s Příbramí se neslo Libercem jasné odhodlání odčinit debakl z hřiště rumunského celku Astra Giurgiu a odrazit se dobrým výsledkem k úspěšné odvetě a následnému bodovému zisku v dalším ligovém kole. Nicméně odhodlání očividně nestačilo, Severočeši po matném výkonu vybojovali pouze bod za bezbrankovou remízu, a kdyby s Příbramí dokonce prohráli, příliš divit by se zřejmě nemohli.

Do čtvrteční odvety s Astrou hráče bezbranková remíza asi příliš nenakopla. "Rumunsko jsme si vyhodnotili a snažili se na to zapomenout. Teď nás čeká odveta, před kterou jsme chtěli udělat tři body. Bohužel se nám to nepovedlo," konstatoval kapitán Liberce Jiří Fleišman. Neztrácet optimismus se snaží Tomáš Ďubek. "Musí to být jiné. Jak nám dali tři góly oni, stejně tak je můžeme dát my. Dít se může cokoliv. Budeme se o to bít a uvidíme, jak to nakonec dopadne," řekl před druhým zápasem 3. předkola Evropské ligy.

Zato v Edenu, kam Liberec zamíří po odvetě s Astrou, je nyní opatrně veselo. Slavia si v prvním kole vyšlápla na Slovácko, poté doma stvrdila slibný rozjezd s Baníkem. Až by se zdálo, že léčba trenérem Miroslavem Beránkem vychází. "Věřím, že když jsou zápasy v televizi, tak nastartujeme i širokou slávistickou obec a heslo 'Vzhůru Slavia' si za své vezmeme všichni slávisti," doufá Beránek.

Případný úspěch s Libercem by pro Slavii znamenal start zcela nečekaný, nicméně kapitán Martin Latka se snaží rodící se euforii trochu krotit. "Avizoval jsem už před sezonou, že se chceme stabilizovat, že chceme předvádět dobrý fotbal. Čím výš budeme, tím lépe, ale náš cíl není, abychom hráli o první místo. Musíme potvrdit tři body s Libercem, dál se dívat nebudeme," řekl klubovému webu.

Zdroj
ČT sport, www.slavia.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články