Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Drtivý nástup do druhé půle rozhodl. Sparta dala Jihlavě "trojku"

Praha – V první půli jako kdyby ještě nabírali síly po středečním zápase s Malmö. Po přestávce duelu s Jihlavou však již fotbalisté Sparty ukázali, proč v současnosti v lize hledají těžce konkurenci. Během pěti minut se dvakrát trefil Tomáš Přikryl, k němu se ještě přidal Bořek Dočkal a Pražané nakonec vyhráli 3:0. Úřadující mistr díky tomu vyhrál i druhý zápas v nové sezoně. Naopak Vysočina zůstává bez bodu a vstřelené branky.

Slavící fotbalisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Zápas začal minutou ticha za zesnulého ředitele Teplic Františka Hrdličku, střelci na Letné však mlčeli mnohem déle. Poprvé na branku zamířil až v 26. minutě Dočkal, předchozí pokusy Přikryla, který na levé straně zálohy nastoupil místo zraněného Ladislava Krejčího, skončily mimo.

Jihlava se dostala do jediné, nicméně největší šance prvního poločasu. Harba dostal míč za obranu a šel sám na Bičíka, který sice včasným vyběhnutím hostujícího útočníka odzbrojil, k míči se ale dostal Kukol a jeho dorážku do odkryté branky odkopával Švejdík.

Druhý poločas odstartoval mnohem svižněji a už ve 47. minutě se Sparta ujala vedení. Matějovský našel přihrávkou mezi obránci Přikryla, který zamířil přesně k levé tyči. O tři minuty později navíc domácí záložník přidal po obloučku hlavou druhou branku a poprvé v kariéře dal v ligovém zápase víc než jeden gól.

Pak už se zápas prakticky jen dohrával a domácí výhru ještě vylepšil v 66. minutě po střele zpoza vápna Dočkal. A když v závěru rozhodčí kvůli ofsajdu neuznal branku jihlavského Mešanoviče, Sparta si připsala páté vítězství v šesti dosavadních soutěžních zápasech nové sezony, její jedinou ztrátou je remíza s Levadií Tallinn.

Další utkání čeká letenský celek už ve středu, kdy nastoupí k odvetě 3. předkola Ligy mistrů v Malmö. První utkání Sparta vyhrála 4:2, a pokud postoupí, zahraje si v play-off o místo v základní skupině a navíc bude mít jistotu podzimu v Evropské lize.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Jihlava
Je nám líto, video expirovalo.
Záznam utkání Sparta - Jihlava

Sparta Praha - Vysočina Jihlava 3:0 (0:0)

Branka: 47. a 50. Přikryl, 66. Dočkal. Rozhodčí: Nenadál - Jiřík, Urban. ŽK: Kučera (Jihlava). Diváci: 6860.

Sparta: Bičík - Kadeřábek, Švejdík, Kováč, Costa - Dočkal, Matějovský, Vácha, Hušbauer (62. Vacek), Přikryl (79. Breznaník) - Lafata (69. Bednář). Trenér: Lavička.

Jihlava: Hanuš - Vidlička, Kryštůfek, J. Krejčí, Vaculík - Jungr (77. Mešanovič), T. Marek, Kučera, Kosak (72. Marcin), Kukol - Harba. Trenér: P. Rada.

Vítězslav Lavička (trenér Sparty): "První poločas byl složitější, protože Jihlava hrála hodně aktivně a měla dobře zorganizovanou obranu. Potřebovali jsme větší pohyb, bylo trochu znát, že jsme v úterý hráli s Malmö. O přestávce jsme si řekli, že musíme zvýšit aktivitu, v obraně tlačit na soupeře a v útoku hrát trpělivě. Přikrylovy góly i jeho výkon měl výrazný podíl na vítězství, Tomáš už v minulých zápasech hrál dobře, ale neproměňoval šance. Proto jsme ho povzbudili, šance jsme s ním rozebrali u videa a dnes nám dal nejlepší odpověď."

Petr Rada (trenér Jihlavy): "Nechce se mi ani moc mluvit, nejsem na tom dobře psychicky. Zpráva o úmrtí pana Hrdličky na mě dolehla. V zápase jsme měli několik šancí, ale žádnou jsme nedali. Hráčům nemám co vytknout, bojovali jsme, ale o šanci na výsledek jsme se připravili vlastní nekoncentrovaností v úvodu druhého poločasu, kdy jsme dvakrát v rychlém sledu inkasovali."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články