Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Jarolím: Jsem spokojený, výkony mají stoupající tendenci

Široki Brijeg - V přípravě byla hra rozháraná, v prvním utkání sezony to také ještě nebylo ono, ale čtvrteční odveta 2. předkola Evropské ligy a jasná výhra 4:0 nad Širokým Brijegem již naplňovala představy trenéra mladoboleslavských fotbalistů Karla Jarolíma. Podobné výkony by si od svých svěřenců představoval pravidelně. 

Karel Jarolím
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Jsem spokojený s tím, co jsme předvedli. Hráči splnili pokyny do puntíku. Samozřejmě tam byly nedostatky, ale toho se nevyvarujete, celkově to pojetí hry bylo z naší strany v pořádku a projev byl lepší než v předchozích zápasech. Jsem rád, že výkony mají stoupající tendenci," řekl Jarolím. Jasná výhra a postup je vítanou vzpruhou na startu nové sezony, kdy Mladá Boleslav buduje nové mužstvo po řadě letních odchodů a příchodů. "Na takovém výsledku se dá určitě stavět. Budu však krotit u hráčů euforii, abychom si nemysleli, že teď všechno přijde samo," dodal.

Klíčem k úspěchu v odvetě bylo především to, že se hráčům dařilo naplňovat taktický záměr překonávat obranu soupeře kolmými pasy za obranu, kam nabíhali hlavně Michal Ďuriš s Jiřím Skalákem. "Věděli jsme, že jejich obrana je zranitelná po kolmých přihrávkách. Byly tam i další náznaky a gólů z toho mohlo být i víc," připustil Jarolím. Za důležitý okamžik označil i obranný zákrok Michala Smejkala v úvodu zápasu, kdy na poslední chvíli zastavil unikajícího soupeře. "V začátku jsme zaváhali a soupeř tam měl nebezpečnou situaci, kdy šel sám na branku. Ale podařilo se nám míč ještě vypíchnout," připomněl Jarolím.

Michal Ďuriš:

Slavící Michal Ďuriš"Podle výsledku to vypadá jednodušeji, než se zdálo. Hodně nám pomohl první gól, pak jsme si říkali, že je potřeba vydržet 10 až 15 minut druhé půle a že to bude dobré, nakonec jsme ještě přidali tři góly, takže paráda. Trenér nám na videu ukazoval momenty z prvního zápasu, co by mohlo na ně platit. A ukázalo se, že přihrávky za obranu jsou jejich slabina. A můžeme se těšit na Lyon. S takovými soupeři se nehraje každý den. Snad jim vrátím tu prohru s Plzní. Na naší straně bude rozehranost, Lyon ještě nezačal, tak to snad na něj bude platit. Nebude to nic jednoduchého, ale můžeme překvapit."

Nyní tak může své hráče začít připravovat na souboj s Lyonem, na který se hodně těší, zvláště když sám čtyři roky ve Francii působil jako hráč a dva roky jako asistent trenéra. "Pro Lyon navíc pracuje můj bývalý spoluhráč, který se na nás teď byl podívat i v Bosně. Bylo hezké ho po letech potkat," popisoval Jarolím. "Na Lyon se samozřejmě těšíme všichni. Bude to pro nás velká zkušenost a zatěžkávací zkouška. Budeme dělat všechno, co půjde, abychom to Lyonu znepříjemnili. Jak to pak vyzní na hřišti, to uvidíme," dodal. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články