Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Čeští fotbalisté zahájí v Severním Irsku boj o MS

Belfast - Čeští fotbalisté vstoupí do kvalifikačních bojů o účast na mistrovství světa v roce 2010 zápasem na půdě nevyzpytatelného Severního Irska. Čeští hráči jsou papírovým favoritem, domácí však budou spoléhat na podporu fanoušků a také mají motivaci odčinit nepovedený zápas na Slovensku, kde v sobotu prohráli 1:2.

Marek Jankulovski
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Utkání v Belfastu bude soutěžní premiérou pro trenéra Petra Radu. "Bude to hodně ostrý start, už se ho nemůžeme dočkat a cítíme z toho trochu mrazení. Věřím, že nám přípravný týden v domácím prostředí pomohl," řekl kouč, jehož svěřenci měli na rozdíl od soupeře možnost odpočívat a nabírat síly. 

Rada má k dispozici kompletní nominovaný kádr včetně stopera Tomáše Ujfalušiho, kterého trápila podkolenní šlacha. V úterý však již trénoval a podle dnešního rozhovoru v Deníku Sport do zápasu nastoupí, stejně jako Marek Jankulovski, který měl na začátku soustředění rovněž zdravotní problémy.

Ujfaluši věří, že zápas proti Severnímu Irsku český národní tým zvládne. "Mohli bychom se za jejich obranu dostávat po stranách. Předvedli to i Slováci. Pronikali za jejich linii hlavně po levé straně, na které to irský bek docela otevíral. Nesmíme zbytečně ztrácet míč. Musíme být trpěliví a nesnažit se dát gól za každou cenu v prvním poločase, máme na to devadesát minut," dodal Ujfaluši.

Zápas začne ve 20:45 a živě ho bude vysílat ČT2. Více informací lze nalézt i na www.fotbalzive.cz.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články