Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Útočník Cagliari Sau: Zeman? Už se na naši obnovenou spolupráci těším

Cagliari – Když s ním před třemi roky spolupracoval ve Foggii, Marco Sau si trenéra Zdeňka Zemana nemohl vynachválit. Není se čemu divit. Šestadvacetiletému útočníkovi se pod vedením zkušeného kouče velmi dařilo. Nyní se jejich cesty v Cagliari spojí znovu a Sau opět věří, že pod českým stratégem se bude dařit jemu i celku ze Sardinie.

Zdeněk Zeman
zdroj: isifa/EPA

"Věřím, že je to ten správný trenér, který nás dokáže vrátit tam, kam patříme," řekl v rozhovoru pro Corriere dello Sport Sau, jenž celou kariéru patří právě Cagliari a do Foggie a jiných týmů si odskočil vždy na hostování.

A právě v hlavním městě provincie Apulie prožil v sezoně 201011 pod vedením Zemana jedno z nejpovedenějších období své kariéry. V tehdy třetiligovém celku, který, jak je u Zemanových týmů zvykem, měl v soutěži největší počet nastřílených branek, se trefil do černého hned dvacetkrát.

Šestadvacetiletý Ital proto věří, že by obnovená spolupráce mohla na jeho výkony mít pozitivní vliv a již se jí nemůže dočkat. "Je to zvláštní pocit, že opět budu pracovat pod jeho vedením, ale když jsem slyšel, že Cagliari povede, strašně mě to potěšilo," uznal Sau, který odehrál i jeden zápas v dresu italské reprezentace.

Zeman, který naposledy vedl AS Řím, s novými svěřenci již zahájil přípravu a střelec šesti branek z loňské sezony Serie A potvrdil, že je to znát. "Musím přiznat, že tréninky jsou zatím pořádně náročné. Ale v této části sezony je to potřeba," nechal se slyšet.

Marco Sau z Cagliari v zápase proti Janovu
zdroj: ISIFA/EPA/ autor: ROBERTO TRONCI

Cagliari do nového ročníku jde s tím, že chce napravit loňskou nepovedenou sezonu. Celek ze Sardinie v ní obsadil až patnácté místo a ke zlepšení by měl kromě Zemana a několika nových tváří pomoci i nový majitel. "Měli jsme loni nějaké problémy, ale tahle kapitola je již za námi. Nyní se těšíme na novou výzvu," prozradil Sau.

Spolupráce šestadvacetiletého útočníka s českým trenérem by však nemusela nakonec trvat příliš dlouho. Podle spekulací se o něj totiž zajímá hned několik celků v čele s Fiorentinou a Turínem. Sau ale přiznává, že přestup neřeší a v současnosti se soustředí pouze na Cagliari. "Po pravdě, o tomhle jsem neslyšel. Klub mi dal samé pozitivní signály, a tak na přestup vůbec nemyslím," dodal.

Zdroj
ČT sport, football-italia

Hlavní zprávy

Nejčtenější články