Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Silná desetiminutovka spasila Boleslav. Do Brijegu si poveze těsný náskok

Mladá Boleslav – Dvacet minut před koncem ještě prohrávali o gól. Fotbalisté Boleslavi však nakonec úvodní utkání 2. předkola Evropské ligy proti bosenskému týmu Širokij Brijeg dokázali zvrátit. Díky dvěma brankám nových posil Jiřího Skaláka a Michala Ďuriše během deseti minut zápas otočili a nakonec vyhráli 2:1. Odveta se hraje za týden v Bosně.

Slavící Michal Ďuriš
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Trenér Karel Jarolím neměl k dispozici zkušeného stopera Navrátila kvůli červené kartě, kterou šéf obrany dostal před čtyřmi lety ještě v dresu Plzně v Istanbulu. Šanci tak od začátku dostal devatenáctiletý odchovanec Hůlka, který ještě nemá na kontě ani ligový start. V záloze pak začal teprve dvacetiletý Francouz Milla, který se společně s novým kapitánem Šcukem staral o rozehrávku a vedl si poměrně dobře.

Bosenský protivník vyrukoval s vysokým presinkem, když napadal i brankáře Hrušku, ale Mladoboleslavští přesnými přihrávkami dobře kombinovali. Chyběla jim však větší efektivita na útočné třetině hřiště. V 10. minutě se sice po Bořilově přihrávce ocitl v dobré šanci Ďuriš, ale bývalý plzeňský útočník trefil jen brankáře Solda a byla to na dlouhou dobu jediná vážnější šance. Až pět minut před poločasem zahrozil hlavou Ščuk, hrající proti svým krajanům, ale branku těsně netrefil.

Široki Brijeg za celý první poločas neohrozil domácí branku, ale hned po minutě druhé půle měl velkou šanci. Domácí stoper Smejkal chyboval, brazilský kanonýr Wagner šel z úhlu sám na branku, trefil však jen dobře postaveného gólmana Hrušku.

Po třech minutách se stejná situace opakovala na druhé straně. Ďuriš se vyhnul ofsajdu, ale v jasné šanci mířil hodně vedle. Místo toho udeřil Brijeg. Po brejku se dostal k míči Zakarič a střelou po zemi k tyči poslal hosty do vedení.

Mladé Boleslavi tak nevyšel hlavní cíl zápasu neinkasovat, ale pomohla si standardní situací za ruku jednoho ze soupeřů. Přímý kop ze 23 metrů zahrával Skalák, brankář Soldo čekal střelu přes zeď, ale míč k jeho překvapení letěl na druhou stranu a zapadl do sítě.

Trenérovi Jarolímovi pak vyšlo střídání. V 75. minutě přišel do hry Bartl, který ani ne po minutě na hřišti pronikl po pravé straně, našel Ďuriše, který střelou do šibenice zařídil vítězství.

Mladá Boleslav - Široki Brijeg 2:1 (0:0)

Branky: 69. Skalák, 76. Ďuriš - 51. Zakarič. Rozhodčí: Ennjimi - Cano, Schurra (všichni Fr.). ŽK: Ďuriš, Šisler - Pehar, Barišič, Ivankovič. Diváci: 4 127.

M. Boleslav: Hruška - Bořil (75. Bartl), Hůlka, Smejkal, Rosa - Milla (70. Šultes), Ščuk - Skalák, Šisler, Štohanzl (59. M. Vukadinovič) - Ďuriš. Trenér: K. Jarolím.

Široki Brijeg: Soldo - Čorič, Brekalo, Laštro, Barišič (81. Markovič) - Landeka, Pehar (56. Ivankovič)- Zadro (56. Kožulj), Wagner, Zakarič - M. Marič. Trenér: Musa.

Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Chtěli jsme vyhrát, ale bez obdržené branky, navíc soupeř šel do vedení, takže to bylo komplikované. O to více jsme rádi, že jsme to otočili. Ale v zadních řadách to nefungovalo podle představ, byly tam velké chyby, které mohl soupeř trestat. S výkonem jsem ale jinak spokojený, snažili jsme se kontrolovat hru, drželi jsme míč. Každopádně nemůžeme to v odvetě jen odbránit, ale musíme být aktivní. Hodně kluků hrálo pohár poprvé, musí si to osahat. Mezi nimi i mladý Hůlka, který naskočil na poslední chvíli, ale rozhodně mě nezklamal."

Slaven Musa (trenér Široki Brijegu): "Gratuluji soupeři k výhře. Naše hra mě velmi zklamala. Věřím, že tak špatný výkon v odvetě nezopakujeme a že se popereme o postup. Hráli jsme zejména špatně na pravé straně, kde měl hodně prostoru Skalák."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články