Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Brückner neprozradil, koho proti Francii vybral do rakouské branky

Vídeň - Trenér Karel Brückner tradičně mlčí i před svou soutěžní premiérou na lavičce rakouské fotbalové reprezentace. Novinářům nechtěl prozradit, koho vybral mezi tři tyče pro sobotní zápas proti Francii.

Fotbalový trenér Karel Brückner
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Oba týmy touží napravit neúspěch z mistrovství Evropy, kde skončily už ve skupině. Na tiskové konferenci oznámil, že po konzultaci s trenérem brankářů Klausem Lindenbergerem vybral gólmana z tria Jürgen Macho, Alexander Manninger a Ramazan Özcan. Konkrétnější však být nechtěl. "To je interní záležitost," řekl Brückner.

Většina týmu se výsledek rozhodnutí dozví až tři hodiny před začátkem utkání, pouze brankáři budou mít jasno už na pátečním tréninku. "Zda bude jedničkou pro celou kvalifikaci, to nevím. Musíme počkat, může se toho hodně stát," řekl k vyběru brankáře zkušený trenér.

Brückner so rakouské fanoušky získal okamžitě. Hned na úvod dokázal v přípravném utkání s mistry světa z Itálie uhrát bod a rakouská veřejnost věří, že tím zdaleka neřekl poslední slovo. Nyní před ním stojí franouzská výzva. "Můj organismus je na tuhle práci připraven. Máme šanci uspět, když se vyvarujeme chyb. Musíme zahustit obranu, tvrdě pracovat a hrát chytře," vypočítával olomoucký stratég, který si také pochvaloval soustředění v severorakouském Lindabrunnu.

Francie přicestovala do Vídně ve změněném složení. Neúspěch na Euru sice ustál kouč Raymond Domenech, ale do reprezentačního důchodu odešel Makelele, srdeční problémy ukončily kariéru obránce Thurama a chybět bude také zraněný kapitán Vieira, za nějž převezme pásku Henry. V záložní řadě kvůli zdravotním problémům schází Ribéry.

Francouzi se mají před domácím celkem na pozoru, varují hlavně před elitním střelcem rakouské ligy Markem Jankem, kterého přitom Brückner ve své první nominaci vynechal. "Bude to zápas jen pro bojovníky. Viděli jsme, jak Rakušané hráli na Euru. Jsou velmi silní a snaží se protivníka dostat pod tlak. Pokud nebudeme bojovat, nemůžeme si dělat žádné iluze," varoval trenér Domenech. "Musíme ze sebe odevzdat víc než dřív. Čeká nás první část nápravy za Euro," dodal Samir Nasri, jenž se po příchodu do Arsenalu rozehrál k výborným výkonům.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články