Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Při zápasu Spartaku v Ostravě pomohou i polští policisté

Ostrava - Přísná bezpečnostní opatření i dopravní omezení čekají fotbalové fanoušky v souvislosti s úvodním zápasem prvního kola Poháru UEFA, v němž se na Bazalech utká Baník Ostrava se Spartakem Moskva. Do Ostravy dorazí například i polští policisté, kteří pomohou svým českým kolegům s případnou identifikací polských rowdies, řekla Pavla Bittnerová z ostravského magistrátu. Tvrdá jádra fanoušků obou klubů totiž udržují družbu právě s Poláky.

Zápas se uskuteční 18. září. Opatření řešili ve čtvrtek představitelé města a další strany, které se na něm budou podílet.

Pro ruské fanoušky bude k dispozici 400 vstupenek, které však na rozdíl od předchozích utkání nebudou zcela anonymní. "Na každé z nich bude vepsáno číslo občanského průkazu nebo pasu, což umožní zjednodušit identifikaci fanoušků. Zjednoduší to i práci cizinecké policie, která tak bude schopna rychleji prověřit, zda nemá majitel vstupenky zakázán pobyt na území republiky. To se týká zejména polských fanoušků, protože s Ruskou federací máme vízový styk," uvedl náměstek primátora Zdeněk Trejbal. Další vstupenky do kotle hostů ostravský klub již prodávat nebude.

"Pro zahraniční fanoušky bude k dispozici i speciální telefonní informační linka s rusky, popřípadě polsky hovořícími operátory," uvedla Bittnerová. Dodala, že během tohoto utkání bude snížen i počet míst v domácím kotli.

Všechny složky policie budou ve sřehu

Policejní mluvčí Soňa Štětínská dnes řekla, že do akce budou nasazeny stovky policistů ze všech složek. Chybět tak nebudou například kriminalisté, dopravní policisté, pořádková služba, psovodi či antikonfliktní tým. Policie zvažuje, že o výpomoc požádá i kolegy z jihomoravské policejní správy. "Opatření jsou většího rozsahu než obvykle," doplnila mluvčí.

Dopravní omezení budou zejména v okolí stadionu, u něhož se počítá například s uzavírkou Michálkovické ulice pro individuální dopravu. Městská hromadná doprava zůstane v provozu.

Příznivci Spartaku mají na ruské scéně letitou pověst jednoho z nejradikálnějších táborů. Tvrdé jádro Spartakovců udržuje přátelské vztahy s Lechem Poznaň, který má stejnou pověst v Polsku. Chuligáni obou klubů o sobě dali vědět minulý rok při zápasu Poháru UEFA v Praze na Spartě jak při potyčkách s ochrankou a policií, tak tím, že jeden z nich navzdory bezpečnostním opatřením pronikl až na hrací plochu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články