Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z: ČSR - Kanada

Ujfaluši: Sezonu jsme nastartovali výborně

Kunice (Praha-východ) - V Atlétiku Madrid je fotbalista Tomáš Ujfaluši teprve od léta, ale už teď si v něm splnil jeden z velkých snů. Atlético zvládlo nástrahy třetího předkola Ligy mistrů a Ujfaluši se může těšit, že si na podzim vůbec poprvé v kariéře zahraje slavnou soutěž. V neděli navíc jeho premiéru ve španělské lize okrášlilo drtivé vítězství 4:0 nad Málagou.

Tomáš Ujfaluši
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Zaskakující kapitán národního týmu odstartoval angažmá ve věhlasném španělském klubu báječně. Ligy mistrů se nedočkal v Hamburku ani Fiorentině, ale až ve španělské metropoli ve svých třiceti letech. "Byl to můj první cíl, zahrát si Ligu mistrů. Je fakt, že před zápasem tam bylo cítit jisté napětí," popisoval Ujfaluši. "V odvetě nám hlavně pomohl rychlý gól," vzpomínal Ujfaluši na povedený duel.

Ve Španělsku si nemůže vynachválit tamní fotbalovou filozofii. "Když to řeknu jednoduše, tak v Itálii jsem se skvěle naučil taktiku a ve Španělsku se zase hraje fotbal," porovnával Ujfaluši, kterému technický a uvolněný fotbal sedí. "Nějaké bezhlavé odkopy se tam vůbec nenosí, jen ve stavu nejvyšší nouze. Ani trenér to po nás nechce, naopak nás pořád nutí ke konstruktivní rozehrávce. Je to prostě herní posun a kvůli tomu jsem do Španělska šel," liboval si. Na reprezentaci je tak naladěn více než skvěle.

"Sezona je nastartovaná velmi dobře," pochvaloval si Ujfaluši na dnešním setkání s novináři v Kunicích, kde se bude národní tým připravovat před vstupním zápasem kvalifikace o mistrovství světa v Severním Irsku. Ten se uskuteční příští středu.

Připraven reprezentovat - jako usměvavý kapitán

V národním týmu touží po podařeném vstupu do světové kvalifikace. V zápase proti Severnímu Irsku bude jakožto zástupce zraněného Tomáše Rosického v roli kapitána. "Snad navážeme na ten dobrý zápas v Anglii," připomněl Ujfaluši srpnový přípravný zápas ve Wembley, kde Češi ztratili výhru až těsně před koncem a remizovali 2:2.

Ujfalušimu úsměv z tváře nezmizel ani ve chvíli, když přišla řeč na jeho údajnou novou známost s herečkou Michaelou Ochotskou. "Zvykl jsem si, že se řeší moje soukromí. Ale nebudu to komentovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy