Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pastoor: Jsme v kritické situaci. Ti, co si to neuvědomují, tady nemají co dělat

Praha – Velice naštvaný byl po prohraném derby trenér Slavie Alex Pastoor. Kritikou nešetřil vůbec nikoho, od rozhodčích počínaje a u svých svěřenců konče. Nejvíc to od něj schytal útočník Tomáš Necid, s nímž nizozemský kouč není vůbec spokojen. "Od takového hráče čekám mnohem, mnohem víc," řekl po zápase.

Alex Pastoor v zápase proti Spartě
zdroj: ČTK autor: kammermayer milan

Pastoora už před utkáním naštvalo, když se v novinách objevilo, že místo Necida nastoupí v útoku Martin Juhar. "Kdybych věděl, kdo to vynesl ven, tak ho okamžitě vyhodím," prohlásil sedmačtyřicetiletý nizozemský kouč.

Dalším terčem kritiky viditelně naštvaného Pastoora byl rozhodčí Jan Jílek, který podle trenéra za stavu 2:0 pro Spartu neodpískal pokutový kop pro Slavii po zákroku Costy na Necida. "Byla to jasná penalta. Rozhodčí to buď neviděl, nebo prostě nepísknul," rozčiloval se kouč.

Pastoor nešetřil ani hráče. "Nehráli jsme dost dobře, abychom mohli pomýšlet na body. Málo střílíme, přitom bez střel nemůžeme sbírat body. Nakonec jsme dali jen 19 branek a tohle číslo říká všechno," poznamenal.

Někteří fotbalisté si navíc podle Pastoora neuvědomují, v jak kritické situaci se Slavia nachází. "Od hráčů jsem čekal větší agresivitu a že se budou víc rvát o přežití," uvedl. "Jsme v kritické situaci, ale to platí už asi dva nebo tři měsíce, možná už od začátku sezony. A jestli si to někteří hráči nebo lidé v klubu neuvědomují, tak v něm nemají co dělat. Vždyť nám jde o přežití," dodal.

Nejvíc to od něj schytal Necid. "Od takového hráče čekám mnohem, mnohem víc. Zabrat by měli také Nitrianský se Škodou, protože to jsou zkušení hráči, kteří by nás měli táhnout," míní Pastoor. "Kdo bojuje? Černý, Gecov a Dostál. Snaží se i Hrubý se Zmrhalem, ale to jsou pořád mladíci, kteří nemají zkušenosti. Právě jim by měli jít starší hráči příkladem a vést je," přidal.

Na náladě navíc Pastoorovi nepřidal ani incident, ke kterému došlo ještě před zápasem. Jeden z fanoušků Sparty totiž hozenou sklenicí rozbil klubovému autobusu okno. "Ano, je to pravda, ale nikomu se nic nestalo," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Sparta - Slavia
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články