Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Baník dělá z bojiště na Bazalech bezpečnější stadion

Ostrava - Před pár dny to bylo spíše bojiště než stadion. Ještě dvanáct dní po zápase Baníku se Spartou lze na tribunách najít pepřový sprej, dýmovnice, petardy nebo zlomený policejní obušek. Ostravský klub se nyní snaží napravit chyby, kvůli kterým fotbaloví chuligáni mohli tak svobodně řádit. Za čtvrt milionu korun posílí na Bazalech zábrany mezi sektory domácích příznivců a hosty. Zároveň dvojnásobně posílí pořadatelskou službu.

Opravy stadionu na Bazalech
zdroj: ČT24

Klub například musí postavit na stadionu nový plot oddělující domácí fanoušky od hostujících. Při posledním incidentu nevydržel, měl by být pevnější a náporu fanoušků odolat.

Další bariérou mezi fanoušky Baníků a hostů budou pak samotní pořadatelé. Na rizikové zápasy se Slováckem a Slávií Baník zavře tři sektory a kapacita stadionu se sníží o 4 000 sedaček. "Chceme posílit pořadatelskou službu tak, abychom zabránili vnášení pyrotechniky, jak k tomu docházelo v minulosti," zdůraznil mluvčí Baníku Jaroslav Baďura.

Místa k sezení budou na Bazalech chybět i kvůli chuligánům. Při jejich řádění totiž létalo vzduchem až 600 sedaček. Baník nemá náhradní, musel je tak vzít z krajních sektorů a do nových už investovat nechce.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Radka Wiglasze o úpravách stadionu na Bazalech

Příští rok se totiž klub bude stěhovat z chátrajících Bazalů na nově rekonstruovaný stadion ve Vítkovicích. Ten splňuje nejmodernější bezpečnostní parametry. Fanoušky tam bude hlídat devadesát kamer a kotle obou fanoušků na sebe budou moci maximálně pokřikovat.

Baník musel kromě financí vynaložených na nápravu současného stavu zaplatit pokutu 300 000 Kč a disciplinární komise mu podmíněně uzavřela stadion.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články