Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lyon vyzve v Evropské lize Juventus, Suchý s Basilejí narazí na Valencii

Nyon – Soupeřem přemožitele fotbalistů Plzně Lyonu ve čtvrtfinále Evropské ligy bude favorit na triumf Juventus Turín, v jehož vedení pracuje česká legenda Pavel Nedvěd. Nelehký soupeř čeká i na tým Marka Suchého Basilej, která se utká s Valencií. V dalších duelech vyzve Alkmaar Benfiku Lisabon a Porto Sevillu. Rozhodl o tom los v Nyonu.

Lyon vyřadil Plzeň po výsledcích 4:1 a 1:2, i když v odvetě měl český šampion hodně šancí na to, aby postup nakonec vybojoval. Místo toho se však do osudí dostal Lyon a narazil na zřejmě nejatraktivnějšího možného soupeře Juventus.

Jediný italský zástupce v soutěži má navíc o motivaci postaráno, jelikož se květnové finále hraje právě na jeho stadionu. "Jsme hrdi na to, že jako jediní reprezentujeme Itálii ve čtvrtfinále už druhý rok po sobě, i když loni to bylo v Lize mistrů. Ale stále nám zbývá do finále dlouhá cesta. Lyon je těžký los. Lidé nás favorizují, ale stále jsme teprve ve čtvrtfinále," prohlásil Nedvěd po losu.

Zajímavý souboj čeká i na Suchého, který si může zahrát proti tradičnímu španělskému celku Valencii. Otázkou však je, zda o zápasy nepřijde kvůli trestu za vyloučení v osmifinálové odvetě se Salcburkem. Minimálně v úvodním duelu bude zřejmě český zadák Basileji chybět.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články