Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jablonec doma po závěrečném dramatu zdolal Olomouc, z penalty rozhodl Loučka

Jablonec – Tři minuty před koncem přišli o vedení, přesto nakonec slaví tři body. Triumf fotbalistů Jablonce nad Olomoucí vystřelil v závěrečných sekundách z penalty Loučka a domácí vyhráli 2:1. Severočeši si tak připsali druhé jarní vítězství. Sigma naopak prodloužila čekání na body ze stadionu na Střelnici na osm zápasů a devět let.

Tomáš Čížek
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonec nastoupil bez potrestaného stopera Beneše a od úvodních minut se snažil odčinit čtyřbrankový debakl z předchozího kola ve Znojmě. V deváté minutě Čížkovu střelu vytáhl na tyč Blaha a poté si olomoucký brankář poradil i s Novákovým trestným kopem.

Další šanci měl po půlhodině Kopic, který se ocitl po rohu zcela sám na zadní tyči, ale trefil pouze jednoho z bránících hráčů.

Za snahu byli domácí odměněni až těsně před přestávkou. Ve 41. minutě se po dlouhém autu od rohového praporku dostal k míči Čížek a tentokrát už mířil přesně. V jarní části nejvyšší soutěže se postaral o teprve druhý gól Jablonce.

Olomouc do druhého poločasu nasadila místo Falla argentinského útočníka Depetrise a brzy měla i šanci na vyrovnání. Rolincova střela z ostrého úhlu ale skončila pouze v boční síti a Sigma nevyužila ani dva rohy v rychlém sledu za sebou.

Jablonec zahrozil v 73. minutě - Fantiš ale po závaru před brankou mířil těsně vedle. Litovat toho domácí mohli o pět minut později, když Depetris dostal přihrávku za obranu, jenže také jeho ukvapená střela skončila mimo.

Olomouc se přece jen dočkala vyrovnání, když se tři minuty před koncem prosadil po závaru Rolinc. Radost ale Hanákům vydržela jen chvíli, protože v 90. minutě nařídil rozhodčí po faulu ve vápně penaltu, kterou Loučka bezpečně proměnil. Sigma tak prohrála v Jablonci posedmé za sebou a naposledy na severu Čech bodovala v srpnu 2005.

Baumit Jablonec - Sigma Olomouc 2:1 (1:0)

Branky: 41. Čížek, 90. Loučka z pen. - 87. Rolinc. Rozhodčí: Jílek - T. Kovařík, Urban. ŽK: Eliáš, Štochl - Škerle, Varadi. Diváci: 2035. 

Jablonec: Valeš - Eliáš, Štochl, Kysela, Jablonský - Kopic (88. Třešňák), Kubista, Loučka, Novák, Čížek (90.+1 Rossi) - Fantiš (90.+2 Okleštěk). Trenér: Skuhravý.

Olomouc: Blaha - Varadi, Svozil, Šindelář, Škerle - Zahradníček, Pospíšil (83. Nepožitek), Fall (46. Depetris) - Navrátil (72. Falta), Houska, Rolinc. Trenér: Psotka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články