Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Bonyho dva góly proti Liverpoolu nestačily, Rosický se trefil poprvé v sezoně

Londýn - Liverpool dvakrát přišel o vedení nad Swansea, přestřelku v 27. kole anglické ligy ale nakonec zvládli a zvítězili 4:3. Velšskému soupeři nepomohly k bodům ani dva góly bývalého útočníka pražské Sparty Wilfrieda Bonyho. "Reds" vyhráli potřetí za sebou a pojistili si čtvrté místo v tabulce. Everton na hřišti londýnské Chelsea dlouho sahal po bodech, nakonec padl až ve třetí minutě nastavení, kdy přímý kop Franka Lamparda do sítě tečoval kapitán John Terry. Tomáš Rosický dal za Arsenal svůj první gól v této sezoně a podílel se na vysoké výhře 4:1 nad Sunderlandem. Trefa dalšího českého fotbalisty Matěje Vydry zachránila West Bromwichi bod v utkání s Fulhamem za remízu 1:1. 

Radost Suareze a Sturridge
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Byrne

Liverpool vedl zásluhou Daniela Sturridge a Jordana Hendersona ve dvacáté minutě už 2:0, Swansea ale na Anfield Road nedopustila opakování loňského debaklu 0:5, který je její nejvyšší porážkou v Premier League. Už během sedmi minut srovnali bývalý hráč Liverpoolu Jonjo Shelvey a s přispěním teče Bony.

Do šaten šel přece jen po hlavičce Sturridge s vedením 3:2 Liverpool, dvě minuty po přestávce ale stáhl slovenský stoper Martin Škrtel v pokutovém území Bonyho, který se trefil z penalty k tyči. Svůj účet v Premier League zaokrouhlil na deset branek a dnes poprvé se mu podařilo skórovat jinde než na domácím stadionu. Liverpool však přece jen vybojoval tři body, když se třetím dvougólovým střelcem utkání stal Henderson.

S osmnácti brankami druhý nejlepší střelec soutěže Sturridge se trefil již v osmém zápase za sebou a po bývalém slavném útočníkovi Manchesteru United Ruudu van Nistelrooyjovi se stal teprve druhým hráčem, kterému se to v Premier League podařilo.

Bony Wilfried proměňuje penaltu proti Liverpoolu
zdroj: ČTK autor: Peter Byrne

Už šestibodové manko na Liverpool má Tottenham, který překvapivě prohrál 0:1 na hřišti Norwiche. Jedinou branku zápasu dal ve 47. minutě Robert Snodgrass. Zachránil tak nejspíš trenéra Chrise Hughtona, jemuž podle britských médií po jediné výhře z 13 posledních zápasů ve všech soutěžích hrozil vyhazov.

Newcastle po třech porážkách a čtyřech duelech bez vstřelené branky směřoval k domácí remíze 0:0 s Aston Villou, ve druhé minutě nastavení ho ale spasil jediným gólem zápasu záložník Loic Rémy. Ten nastoupil poprvé po třízápasovém trestu a dal první domácí gól svého týmu od konce prosince.

Hráči Chelsea slaví branku
zdroj: ČTK/AP autor: Darren Walsh

Střelec rozhodující branky Chelsea byl dlouho nejistý a několikrát se změnil: původně totiž byla branka připsána Franku Lampardovi, který míč z přímého kopu do vápna centroval. Poté byl gól označen za vlastní zásah brankáře hostů Tima Howarda, který pohybem ruky do branky míči pomohl. Nakonec byla branka připsána Terrymu, jenž Lampardův centr patrně do branky lehce tečoval.

Chelsea oplatila stejným výsledkem soupeři porážku ze zářijového duelu, Petr Čech si připsal dvanácté čisté konto v sezoně. Trenér hostů Roberto Martínez v roli hlavního trenéra prohrál všech pět duelů, ke kterým v pozici hlavního kouče na Stamford Bridge nastoupil.

Slavící hráči Arsenalu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Rosický skóroval za Arsenal, Vydra za West Bromwich

O triumfu Arsenalu rozhodl dvěma brankami francouzský útočník Olivier Giroud. Už v prvním poločase rozšířil svoji bilanci v sezoně na dvanáct gólů a je nejlepším ligovým střelcem Arsenalu. Rosický zvýšil na 3:0 tři minuty před přestávkou poté, co stál na konci kombinační akce, kterou rozehrál právě s Giroudem. Po změně stran se oba týmy již prosadily jen jednou, Rosický vystřídal v 73. minutě.

Druhý gól v anglické lize zaznamenal Vydra, který čtyři minuty před koncem zajistil ranou z pokutového území bod West Bromwichi v domácím zápase s Fulhamem. West Bromwich sice podruhé za sebou bodoval, na výhru již ale čeká sedm ligových kol.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo: Chelsea - Everton 1:0 (90.+3 Terry), Arsenal - Sunderland 4:1 (5. a 31. Giroud, 42. Rosický, 57. Koscielny - 81. Giaccherini), Cardiff - Hull 0:4 (38. a 57. Jelavič, 18. Huddlestone, 67. Livermore), Manchester City - Stoke 1:0 (70. Touré), West Bromwich - Fulham 1:1 (86. Vydra - 28. Dejagah), West Ham United - Southampton 3:1 (20. Jarvis, 23. Cole, 71. Nolan - 9. Jošida), Liverpool - Swansea 4:3 (3. a 36. Sturridge, 20. a 74. Henderson - 27. a 47. z pen. Bony, 23. Shelvey), Newcastle - Aston Villa 1:0 (90.+2 Rémy).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články