Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kelič opustil Liberec a míří do druholigové italské Padovy

Liberec - Do druhé italské ligy přestupuje chorvatský obránce Reanto Kelič. V Padově uspěl při zdravotních testech a podepsal smlouvu, která by ho v Itálii měla vázat do roku 2016. Oba kluby již dohodu potvrdily.

Liberec tím přišel o služebně nejstaršího hráče, a to přestože je Keličovi teprve 22 let. Mládežnický chorvatský reprezentant hrál za Slovan již od léta 2009 - celkem za něj odehrál 97 ligových zápasů a podílel se na zisku titulu v sezoně 2011/2012. V této sezoně patřil k oporám při postupu v Evropské lize, v létě by mu však končila smlouva a sám se navíc netajil s úmyslem zkusit štěstí v zahraničí.

Podpis všech zúčastněných stran potvrdil i hráčův agent Martin Říha ze společnosti MLM Sport Management. "Renato se dnešním dnem stal hráčem Padovy, kterou bere jako další výzvu ve své kariéře. Měl jsem možnost mluvit s vedením klubu, které chce udělat maximum pro záchranu v druhé lize a na příští sezonu má navíc ambice na play off o nejvyšší soutěž," řekl Říha.

Renato Kelič:

"Jsem hrozně rád, že už je vše vyřešeno a já vím, kde budu na jaře nastupovat. Dlouho se nevědělo, kde vlastně budu, protože zájemců bylo víc. Nyní jsem šťastný, že nakonec vyšel přestup do Itálie, kde cítím motivaci zachránit se s Padovou v Serii B. Velký dík zároveň patří Slovanu, ve kterém jsem prožil krásné roky a který mi nyní povolil přestup."

Liberec má momentálně na soupisce prvního týmu tři klasické stopery - Jiřího Pimparu, Miloše Kirišika a Radoslava Kováče. Právě Kováčova budoucnost v týmu je však zatím nejistá, jelikož stále jedná o prodloužení smlouvy, která mu po sezoně končí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články