Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň zvládla premiéru pod Uhrinem, Dukla porazila Žižkov

Praha - Plzeň si odbyla premiéru pod trenérem Dušanem Uhrinem mladším, při níž porazila třetiligový Chomutov 6:2. Vítězství se nerodilo lehce, ještě na začátku druhé půle byl stav 2:2 a Viktoria navíc neproměnila dvě penalty. Do druhého utkání Tipsport ligy nastoupila Dukla, která porazila Žižkov 4:2, a má blízko k postupu do Final Four, i Baník Ostrava, jenž uspěl proti Třinci.

První trénink fotbalistů Plzně pod trenérem Uhrinem
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

"Jsem rád, že jsem v Plzni začal vítězstvím. Ještě bych to ale nechtěl nějak detailněji hodnotit. Hlavní je, že na závěr tréninkového týdne to splnilo svůj účel," řekl po zápase trenér Uhrin.

Od začátku postavil téměř nejsilnější sestavu, jen napravo místo Rajtorala s Petrželou hráli Řezník se Štípkem a v útoku byl Bakoš. Ten patřil k nejnebezpečnějším hráčům, ale dlouho se nemohl prosadit. To se nepovedlo ani kapitánu Horváthovi, který zahrával pokutový kop, ale přestřelil. Plzeň vysvobodil až v 33. minutě Procházka a o minutu později zvýšil Bakoš.

Po změně stran však Chomutov rychle vyrovnal. To již hrála Plzeň ve zcela obměněné sestavě, i tak přišla s pádnou odpovědí. Wágner s Teclem dali během osmi minut tři góly, přičemž Tecl proměnil pokutový kop, který sám vybojoval. Wágner měl čtvrthodiny před koncem možnost zkompletovat hattrick z penalty, ale stejně jako Horváth ji neproměnil. Definitivu výsledku dal až Petržela.

"Ve druhé půli jsme prohodili jedenáctky a dvakrát jsme inkasovali. Je tedy co zlepšovat, já se chci zaměřit hlavně na defenzivní část hry. Jsme ovšem teprve na začátku přípravy a já se domnívám, že jsme na dobré cestě," uvedl Uhrin. Plzeň čeká v domácím prostředí ještě středeční duel s Královým Dvorem. Pak odletí na soustředění do Turecka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih přípravného utkání Plzeň - Chomutov

Viktoria Plzeň - Chomutov 6:2 (2:0)

Branky Plzně: 53. a 61. Wágner, 33. Procházka, 34. Bakoš, 58. Tecl z pen., 80. Petržela.
Sestava Plzně: I. poločas: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Hořava - Štípek, Kolář, Kovařík - Bakoš. II. poločas: Bolek - Rajtoral, Hejda, Hubník, Chocholoušek - Petržela, Hanousek, Hrošovský, Veselinovič - Wágner, Tecl. Trenér: Uhrin ml.

Dukla tentokrát protočila v zápase 20 hráčů, přesto měla duel pod kontrolou. Do dvoubrankového vedení ji poslal Marek, Žižkov sice dvakrát snížil na rozdíl jediného gólu, ale na vyrovnání nedosáhl. Postarali se o to junior Fryčer a Čapek, který se v přípravě ukazuje ve velmi dobrém světle a trefil se v obou dosavadních zápasech.

Baník nastoupil proti Třinci v hodně kombinované sestavě hned s několika testovanými hráči. Jeden z nich, Albánec Ciku, otevřel krátce před poločasem skóre. Výhru Baníku čtvrt hodiny před koncem pojistili dvěma rychlými góly Holzer a Kraut. Třinec už jen snížil po vlastním gólu Ostravy.

V dalších přípravných zápasech zazářil olomoucký útočník Doležal, který hattrickem pomohl k vítězství 6:1 nad rezervou Slovácka. Dva góly přidal záložník Plšek. Příbram remizovala 2:2 s Varnsdorfem. O vyrovnání se postaral bývalý hráč Sparty či Liberce Slepička, který v Příbrami bojuje o angažmá.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Baník - Třinec

Tipsport liga

Skupina B (UMT Eden)

Viktoria Žižkov - Dukla Praha 2:4 (1:2) Branky: 39. Súkenník z pen., 68. Voltr - 18. a 21. Marek, 61. Čapek, 85. Fryčer. Sestava Dukly: I. poločas: Rada - Juroška, Božič, Vorel, Radoš - Kalouda, Ouedraogo, Koval - Mareš, Marek, Engelmann. II. poločas: Rada - Romera, Božič, Jeřábek, Hanousek - Malý, Ouedraogo, Fryčer - Néstor, Čapek, Pázler. Trenér: Kozel.

Skupina D (Ostrava-Vítkovice)

Baník Ostrava - Třinec 3:1 (1:0) Branky: 39. Ciku, 74. Kraut, 75. Holzer - 79. vlastní. Sestava Baníku: I. poločas: Pavlenka - Vengřinek, Frydrych, Stronati, Kostorek - Ciku, Droppa, Greguš, De Azevedo - Kukec - Kozlovs. II. poločas: Macej - Zawada, Kaša, Baránek, Sukup - Lukeš, Tarasovs, Hable, Holzer - Kraut, Krmenčík. Trenér: Komňacký.

Další přípravné zápasy

Sigma Olomouc - Slovácko B 6:1 (4:1) Branky: 17., 28. a 46. Doležal, 23. a 40. Plšek, 90. Schmidt - 16. Traitel. Sestava Olomouce: Blaha (46. Zlámal) - Varadi, Svozil (46. Škerle), Simerský, Javůrek - Plšek, Karaš (68. Tomeček) - Navrátil, Ordoš (62. Schmidt), Pospíšil (46. Richter) - Doležal (77. Svozil). Trenér: Psotka.

Příbram - Varnsdorf 2:2 (1:2) Branky: 17. Brandner, 47. Slepička - 40. Daníček, 42. Rudnickij. Sestava Příbrami: Štěpanovský - Bugar, Varga, Zápotočný, Divíšek - Brandner, Mašán (69. Mareš), Barák, Krameš - Slepička (52. Stratil), Šlapák. Trenér: Čuhel.

Slovácko - Kroměříž 5:1 (4:1) Branky: 7. z pen. a 17. Haša, 15. Civič, 34. Šimko, 85. Kerbr - 23. Chýla z pen. Sestava Slovácka: I. poločas: Heča - Šimko, Trousil, Košút, Prajza - Civič, Šumulikoski, Valenta, Hlupík - Petr - Haša. II. poločas: Melichárek - Kuncl, Rada, Mezlík, Reinberk - Kerbr, Daníček, Trávník, Havlík - Ondřejka - Haša. Trenér: Habanec. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy