Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slavia touží v derby urvat vítězství, Dukla si věří na Baník

Praha – V předehrávkách 12. kola fotbalové ligy se představí hned tři pražské kluby. Dukla hostí na Julisce Ostravu, ve druhém zápase se fotbalisté Slavie proti Bohemians 1905 pokusí dosáhnout na první domácí výhru v této sezoně a zároveň na premiérový triumf pod koučem Miroslavem Koubkem.

Slávisté překvapivou sobotní remízou v Plzni zastavili sérii čtyř ligových proher. Pod trenérem Koubkem zatím získali ve třech duelech jen bod, výkony ale výrazně zlepšili. Vítězství proti "klokanům" nutně potřebují, neboť v tabulce figurují na předposledním místě a doma získali jen jeden z celkových osmi bodů. "Myslím, že v poslední době byl zaznamenán progres ve výkonnosti Slavie. Teď je potřeba to převést ve tři body. Věřím, že podle toho, jak se mužstvo připravuje, jaká je v něm nálada, je toho schopno," uvedl Koubek.

Bohemians v posledních třech kolech nevyhráli a vstřelili jediný gól. V nedalekém Edenu chtějí bodovat, proti tomu ale hovoří dlouhodobá bilance. Na hřišti Slavie vyhráli v samostatné lize jen v září 1993 a poté předloni, kdy v Edenu kvůli nevyhovujícím parametrům hráli svá domácí utkání.

"I když jsme nevyhráli, chtěli bychom navázat na náš poslední výkon proti Jihlavě, jen se budeme snažit zlepšit produktivitu. Na derby se těšíme, samozřejmě vnímáme zlepšený výkon Slavie pod novým trenérem," uvedl kouč Bohemians Jozef Weber. Po dohodě klubů nesmí nastoupit brankář Berkovec, který u "klokanů" hostuje právě ze Slavie.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Rakovan - Dostál, Dobrotka, Škoda, Neves - Gecov, Zmrhal - Lička, Kisel, Nitrianský - Juhar.

Bohemians: Havránek - Kalina, Šmíd, J. Štochl, Kolář - Moravec, Jindřišek, Rada, Bartek - Hora - M. Štochl.

Dukla v minulém kole po prohře na Spartě přišla o šestizápasovou ligovou neporazitelnost a proti Ostravě se chce vrátit na vítěznou vlnu. Tým z Julisky s Baníkem v nejvyšší soutěži ještě neprohrál, ze čtyř duelů ho třikrát porazil. "Pro nás je páteční utkání strašně důležité. Naše povinné body by měly ležet na domácím hřišti. V tomto zápase a pak i v dalších. Musíme k utkání s Baníkem přistoupit zodpovědně, napravit si reputaci, získat tři body a s nimi zpět klid," řekl trenér Luboš Kozel.

Ostrava se na Julisce pokusí prodloužit sérii tří ligových utkání bez porážky. Tři body ale Baník venku nezískal od loňského listopadu. "Dukla je zejména doma nepříjemná. Ani nám se na Julisce v posledních zápasech vůbec nedařilo, a tak to budeme chtít napravit. Chceme vybojovat body, které jsme doma ztratili se Znojmem," uvedl kouč Tomáš Bernady.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Slavia - Bohemians 1905

Předpokládané sestavy:

Dukla: Rada - Romera, Vorel, Štetina, Vrzal - Malý (Kalouda), Gedeon, Marek Hanousek - Néstor, Pospěch, Mareš.

Ostrava: Pavlenka - Zawada, Frydrych, Baránek, Sukup - Fantiš, Hable, Lukeš, Holzer - Kraut, Rolinc.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články