Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Arsenal i Chelsea nasázely čtyři branky, zvítězil i Tottenham

Londýn – V čele anglické fotbalové ligy jsou opět hráči Arsenalu. Londýnský celek doma rozstřílel Norwich 4:1 a před druhou Chelsea, která stejným poměrem zdolala Cardiff, má náskok dvou bodů. Na třetí místo se propadl Liverpool, jenž pouze remizoval 2:2 na hřišti Newcastlu. Pouze bod si připsal Manchester United, když o výhru se Southamptonem přišel minutu před koncemTottenham zdolal Aston Villu s útočníkem Liborem Kozákem 2:0 a polepšil si na páté místo.

Utkání Aston Villa - Tottenham
zdroj: ČTK/AP autor: Alastair Grant

Se svým dnešním soupeřem neprohrál londýnský tým již podesáté za sebou. Tottenham se dostal v Birminghamu do vedení ve 31. minutě, kdy centrovaný míč Androse Townsenda prolétl pokutovým územím a zapadl ke vzdálenější tyči. Anglický záložník se dočkal prvního gólu v Premier League devět dní po první reprezentační brance, kterou zaznamenal při debutu v dresu Albionu v kvalifikaci mistrovství světa proti Černé Hoře.

Krátce poté, co Kozáka na trávníku nahradil útočník Christian Benteke, přidal druhý gól "Kohoutů" v 69. minutě Roberto Soldado, který využil chytrý pas Paulinha. 

Po první brance bylo utkání krátce přerušeno, když čárového rozhodčího Davida Bryana zasáhla zezadu do hlavy světlice vhozená z tribuny. Policie kvůli incidentu zadržela dva muže ve věku 25 a 47 a potvrdila, že sudí vyvázl bez zranění.

Chelsea si poradila s Cardiffem

Čech, který chytal ve třístém ligovém zápase v Anglii, sice inkasoval již po 11 minutách hry, kdy se prosadil Jordon Mutch, ale Chelsea si nakonec připsala jasné vítězství. K obratu zavelel svým třetím ligovým gólem Eden Hazard a vůbec poprvé od letního příchodu do Londýna se ve druhém poločase prosadil Samuel Eto'o. Skóre uzavřeli Oscar a z pokutového kopu znovu Hazard.

Tomáš Rosický zahájil zápas Arsenalu s Norwichem mezi náhradníky, na hřiště se dostal v 59. minutě za stavu 1:0 místo Cazorly. V 70. minutě vyrovnal Johnny Howson, ale i díky dvěma brankám Mesuta Özila, který si připsal vůbec první ligové trefy v dresu Kanonýrů, nakonec domácí zvítězili 4:1.  

Ve slabých výkonech pokračují hráči Manchesteru United. Díky trefě kanonýra Robina van Persieho vedli nad Southamptonem 1:0, minutu před koncem ale vyrovnal Dejan Lovren a obhájci titulu popáté v sezoně ztratili body.

Celý zápas odehrál obránce Jan Čelůstka za Sunderland proti Swansea, se kterou jeho tým prohrál vysoko 0:4 a s jediným bodem zůstává nadále nejhorším týmem ligy. Jeden gól dal bývalý sparťan Wilfried Bony.

Soupeř Plzně v Lize mistrů Manchester City se ujal dvougólového vedení nad West Hamem zásluhou dvou tref Sergia Agüera. Na jeho šestý ligový gól ještě dokázali hosté zareagovat, podruhé za sebou se trefil portugalský útočník Ricardo Vaz Te. Vedení hostů ale zpečetil deset minut před koncem David Silva.

Liverpool proti oslabenému Newcastlu obrat nedokonal

Do duelu mezi Newcastlem a Liverpoolem vstoupili mnohem aktivněji domácí a v třiadvacáté minutě za to byli odměněni v podobě vedoucí branky. Cabaye se opřel do míče zhruba z pětadvaceti metrů a Mignolet na jeho přízemní ránu k tyči nedosáhl.

Liverpool inkasovaná branka probrala a začal domácí tlačit. V devětatřicáté minutě byl blízko vyrovnání Suárez, který se po chybě Tiotého dostal před Krula, ale nizozemský brankář výborně zasáhl. O dvě minuty později se však již hosté dočkali. Suárez se ve vápně dostal před stopera Yanga-Mbiwu, který ho stáhl k zemi a rozhodčí odpískal penaltu. Francouzský stoper byl za faul vyloučen a z pokutového kopu srovnal kapitán Gerrard, pro něhož to byla jubilejní stá branka v anglické lize.

Zápas Newcastle - Liverpool
zdroj: ČTK/PA/ autor: Owen Humphreys

Po změně stran se za obratem skóre tlačili hosté, ale překvapivě udeřil oslabený Newcastle. V šestapadesáté minutě zůstal na zadní tyči nikým neatakovaný stoper Dummett a mladý anglický stoper svojí první ligovou brankou poslal straky znovu do vedení.

Liverpool se druhého vyrovnání v zápase dočkal osmnáct minut před koncem. Moses se pěkně obtočil kolem Williamsona, přihrál Suárezovi, jenž před padajícím Krulem ještě přihrál na Stturidge a ten se hlavou nemýlil.

Reds v závěru domácí drtili a do dobrých příležitostí se dostal jak Suárez, který trefil břevno, tak i útočný kolega Stturidge, ale ani jedna z šancí se neujala.

Anglická fotbalová liga - 8. kolo:

Newcastle - Liverpool 2:2 (23. Cabaye, 57. Dummett - 42. Gerrard z pen., 72. Sturridge), Arsenal - Norwich 4:1 (58. a 88. Özil, 18. Wilshere, 83. Ramsey - 70. Howson), Chelsea - Cardiff 4:1 (33. a 83. Hazard, 66. Eto'o, 78. Oscar - 11. Mutch), Everton - Hull 2:1 (8. Mirallas, 57. Pienaar - 30. Sagbo), Manchester United - Southampton 1:1 (26. Van Persie - 89. Lovren), Stoke - West Bromwich 0:0, Swansea - Sunderland 4:0 (57. vlastní Bardsley, 58. De Guzman, 65. Bony, 80. Chico), West Ham United - Manchester City 1:3 (58. Vaz Te - 16. a 51. Agüero, 80. Silva).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články