Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Horváth neproměnil v závěru penaltu, Plzeň se Slavií pouze remizovala

Plzeň – Nevýrazný výkon, neproměněná penalta a ztráta dvou bodů. Fotbalisté Plzně nezvládli duel 11. kola fotbalové ligy a se Slavií na domácím hřišti pouze remizovali 1:1. Viktoria měla v závěru šanci rozhodnout, ale kapitán Pavel Horváth neproměnil pokutový kop. Obhájce titulu tak ztratil body potřetí z posledních čtyř zápasů. Pražané naopak přerušili sérii čtyř proher v řadě.

Zápas Plzeň-Slavia
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Domácím tak nevyšla generálka na středeční zápas Ligy mistrů s Bayernem Mnichov a mohou přijít o druhé místo v tabulce. Pokud Sparta v neděli zdolá Duklu, budou Západočeši ztrácet na letenského rivala už šest bodů.

Slávistický trenér Koubek, který zápas stihl jen díky leteckému přesunu z Ostravy, v již tak dost slepované sestavě udělal před zápasem jednu velice zajímavou změnu, když útočníka Škodu přesunul na stopera a do útoku posunul záložníka či obránce Juhara. A právě Juhar mohl Slavii překvapivě poslat již v sedmé minutě do vedení, když se šikovně protáhl mezi Procházkou a Rajtoralem, ale v rozhodující moment přeloboval společně s Kozáčikem i branku domácích.

Hosté byli i nadále aktivní a hrozili zejména z rychlých brejků. S postupem času začali iniciativu podle předpokladů přebírat Plzeňští, kteří však kromě nepřesné hlavičky Bakoše a dalekonosného pokusu Horvátha nebyli schopni na dobře bránící hosty nic vymyslet.

Po půl hodině pro Viktorii přišel šok. Procházka zahrál špatně malou domů, kterou vypíchl velice aktivní Juhar a tváří tvář Kozáčikovi tentokrát nezaváhal. Slavii branka nakopla a v osmatřicáté minutě byla blízko druhé brance. Po dalším rychlém výpadu do nepříliš dobře fungující obrany domácích se ve vápně sám ocitl Juhar, jenž našel ještě před prázdnou brankou Proška, ale slávistický mladík zamířil vedle.

Rychlý záložník mohl svoje zaváhání napravit hned v úvodu druhé půle, kdy ho krásně vyslal do brejku Lička, Proška však tentokrát vychytal skvělým zákrokem Kozáčik. Plzeňský brankář podržel svůj tým i v sedmapadesáté minutě, kdy vychytal jasnou gólovku střelce první branky Juhara.

Po této akci jako by někdo Plzeňským připomněl, že již není reprezentační pauza a favorit začal zvyšovat tempo, z čehož v šedesáté minutě resultovalo vyrovnání. Rajtoral hodil míč na Horvátha, který mu ho vrátil a reprezentační obránce levou nohou i díky teči jednoho ze slávistů rozvlnil síť za Rakovanem.

Viktoriáni byli blízko obratu v dvaasedmdesáté minutě. Horváth nacentroval do vápna, kde byl nikým neatakován Kolář, jenže ten potvrdil, že není žádný hlavičkář a jeho pokus skončil přímo v náručí slavistického brankáře. Podobný scénář měla i šance Procházky, který však v dobré pozici zamířil jen těsně vedle.

Klíčový moment přišel v poslední minutě regulérní hrací doby. Rozhodčí po souboji Dostála s Kováříkem pískl pro domácí penaltu. K té se postavil kapitán Horváth, ale Rakovan ho vychytal a zajistil Slavii zaslouženou remízu.

Viktoria Plzeň - Slavia Praha 1:1 (0:1)

Branky: 60. Rajtoral - 30. Juhar. Rozhodčí: Jílek - Kordula, Peřina. ŽK: Horváth, Bakoš, Petržela - Neves. Diváci: 10 834.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Řezník - Hořava, Horváth - Ďuriš (68. Kovařík), Pospíšil (46. Petržela), Kolář - Bakoš (83. Wágner). Trenér: Vrba.

Slavia: Rakovan - Dostál, Dobrotka, Škoda, Neves - Zmrhal (87. Škutka), Petrák - Prošek (68. Štěpán), Lička, Nitrianský (79. Koreš) - Juhar. Trenér: Koubek.

Pavel Vrba (Plzeň): "Nemůžu to hodnotit jinak, než že jsme možná i se štěstím uhráli bod. Slavia hlavně v prvním poločase byla jednoznačně lepší, přehrávala nás po našich individuálních chybách a přecházela do brejků. My jsme byli velmi pomalí v přechodové fázi, byli jsme pasivní a Slavii jsme gól darovali sami. Vstup do druhého poločasu jsme měli jako první poločas, Slavia opět šla do brejku a sama na brankáře. Naštěstí od 50. minuty jsme výrazně zjednodušili hru, bylo to ku prospěchu a dali jsme gól. Měli jsme tam další dvě tři šance, penaltu. I když jsme dneska dva body ztratili, tak Slavia tu zaslouženě remizovala. Vypadalo to, že někteří hráči byli v prvním poločase myšlenkami někde mimo. Bohužel ty chyby se u některých hráčů v poslední době opakují. Připadá mi, že ani nehrají za Plzeň, ale se svým sebevědomím hrají za Real Madrid. Poslední dobou vytváříme vzadu tolik chyb, že to až není normální."

Miroslav Koubek (Slavia): "Bodu z Plzně si musíme vážit. Jsem rád, že jsme po těžké sérii zabodovali, nechtěl jsem tři porážky po sobě. Před zápasem bychom byli s jedním bodem maximálně spokojeni, na základě průběhu a stoprocentních gólových šancí, které jsme si vytvořili, jsme mohli vytěžit ze zápasu víc. Umřeli jsme na spalování šancí, mladý Prošek se ještě musí trochu učit. Poločas klidně mohl být i 3:0 pro nás. Ve druhém poločase nedal Prošek nájezd, pak se to začalo lámat. Hráli jsme náročný, běhavý fotbal, který nás stál hodně sil. Plzeň nás pak dostala pod tlak, vyústilo to gólem, ale při penaltě se konečně na Slavii usmálo štěstí. Mohl to být víc než bod, ale hlavní je, že se zlepšuje naše hra."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články