Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalovým Pardubicím byl zpětně kontumován zápas s Karvinou

Pardubice - Fotbalisté Pardubic ve druholigové tabulce přijdou o tři body. V jejich neprospěch byl v poměru 0:3 kontumován zápas 9. kola s Karvinou, informovala Fotbalová asociace ČR.

Východočeši doplatili na to, že do utkání nasadili brankáře Luďka Frydrycha, kterému předtím zastavila činnost disciplinární komise. Pardubice tak pykají za neoprávněný start hráče. V duelu s Karvinou přitom zvítězili 2:1, tři body si ale nyní připíše Karviná a posune se na první místo tabulky o dva body před Hradec Králové. Pardubice, které by klesly z osmé příčky na desátou, se proti verdiktu disciplinárky mohou bránit u odvolací a revizní komise.

Sportovní manažer klubu Vít Zavřel řekl, že Pardubice takovou možnost využijí a u poslední instance na fotbalové půdě budou věřit ve zvrácení rozhodnutí disciplinární komise. "Kontumace nám přijde jako velmi přísný trest," uvedl Zavřel.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalové Pardubice přijdou o tři body

Frydrych měl disciplinární komisí činnost pozastavenou po 8. kole poté, co se dopustil nesportovního chování po utkání na hřišti Táborska. Pardubičtí zástupci se ale pak hájili tím, že o tom kvůli administrativní chybě zaviněné špatnou komunikací s disciplinárkou neměli ponětí. "Kdybychom věděli, že je věc v řízení, tak bychom Luďka do branky nepostavili," řekl Zavřel.

Východočeši se brání tím, že proti startu Zavřela před utkáním s Táborskem prý nic nenamítali ani hlavní rozhodčí s delegátem. Novelizovaný disciplinární řád však v článku 49 říká, že hráči je automaticky zastavena činnost poté, co se dopustil prohřešku, až po skončení utkání. Přitom v něm samotném být vyloučen nemusel. To byl právě případ Frydrycha.

"Přiznáme se, že jsme o této nové věci nevěděli. Ale na zasedání ligového shromáždění vyplynulo, že o tom neměla ponětí většina klubů a mluvili jsme na toto téma i se zástupci disciplinární komise. Stále proto věříme, že naše kontumace bude zrušena," dodal Zavřel.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články