Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Cristiano Ronaldo dál zůstává v Manchesteru

Manchester - Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo se smířil s tím, že nadcházející sezonu odehraje znovu v Manchesteru United. Stále však touží po tom obléknout jednou dres Realu Madrid, který se ho v uplynulých týdnech snažil za každou cenu získat.

Cristiano Ronaldo
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Třiadvacetiletý kanonýr projevil zájem přestoupit do španělského velkoklubu, ale kouč anglického mistra Alex Ferguson ho na červencové schůzce v Lisabonu přesvědčil, aby zůstal na Old Trafford. "V jednu chvíli jsem si přál, aby mi Manchester dovolil odejít. Kdybych tvrdil něco jiného, oblboval bych sebe i ostatní," řekl portugalským médiím Ronaldo, který se zotavuje po operaci kotníku.

Názor změnil po setkání s koučem. "Ferguson si poslechl moje argumenty a já jeho. Shodli jsme se, že bude pro obě strany nejlepší, když zůstanu," prohlásil nejobdivovanější fotbalista současnosti. 

V Manchesteru hraje od roku 2003 a v uplynulých dvou ročnících s ním získal anglický titul, letos na jaře přidal také triumf v Lize mistrů. Ve své
životní sezoně přispěl k úspěchům United celkem 42 brankami. 

V anglickém klubu Ronaldovo prohlášení uvítali. "Myslím, že to všechno můžeme hodit za hlavu. Je po všem. Zůstává hráčem United a to je hlavní," uvedl Ferguson, který celou dobu tvrdil, že Ronaldo nikam neodejde. "Je tu velmi spokojený, vždycky byl. Nikdy si na Manchester nestěžoval. Všichni se tu k němu chovají dobře, máme spolu přátelský vztah, dobře vychází i se všemi hráči," dodal slavný skotský kouč. 

Letní tahanice kolem Ronalda vyvolaly rozepři mezi oběma slavnými kluby. Manchester si dokonce na Real stěžoval vedení FIFA kvůli tomu, že vyvíjí v médiích tlak, aby hráče získal. Ronaldo se nyní omluvil za to, že k této situaci přispěl. "Ale nemohou mě vinit z toho, že jsem veřejně řekl, že bych rád šel do Realu. Nechtěně jsme spoluodpovědný za to, že se kluby nepohodly," řekl Portugalec, který má v Manchesteru smlouvu do roku 2012.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články